Sarıyer Belediyesi 2018 Tahmini Bütçesi 390 Milyon TL olarak Belediye Meclisi tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Bütçe oylaması sonrasında mecliste teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Sarıyer halkı ve çocukları adına, vergisini veren tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Sarıyer Belediyesi 2018 yılı tahmini bütçesi ve performans programı, yapılan görüşmelerin sonunda oy çokluğu ile kabul edildi. 390 milyon lira olarak kabul edilen bütçeye CHP’liler ‘Evet’ AK Partililer ‘Red’ oyu verdi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bütçe oylaması sonrasında mecliste teşekkür konuşması yaptı.
GENÇ: YARALARI SARMAK ZORUNDAYIZ

Bütçe sonrası teşekkür konuşmasında Sarıyer’de yaşana sel felaketi ve mülkiyet konusuna dikkat çeken Başkan Genç, “45 dakikada metrekareye 122 kg yağmur yağdı. Alt yapı ve kanalizasyon böyle yağmurlara yakaladığında bedeli çok ağır oluyor. İSKİ’nin devam eden yol ve kanal inşaatları vardı. Yapmış olduğu kanallar üst kaplama kapanamadığı için döşenen borular dahil olmak üzere hepsini söktü aldı, dolgu olarak kullanılan malzemenin tamamı selle beraber aktı ve logarları tıkadı. Bunları yaşayan vatandaşın tepkisi çok doğal. Yatağı yorganı ıslanmış evine girecek durumu olmayan vatandaşın o isyanı göstermesi çok normal. Bizler bu isyanı bastırmak yerine dinleyip yaralarını sarmak zorundayız. Sarıyer Belediyesi olarak Kaymakam ve İSKİ’ye ulaşarak ‘Bu problemleri bir daha yaşamayalım, yaşarsak da vatandaşa olan bedelini en aza nasıl indirebiliriz’ çabası içinde olduk” dedi.
“VATANDAŞIN MAĞDUR EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Başkan Şükrü Genç, mülkiyet meselesiyle ilgili ise şunları kaydetti: “Afet riskinin çok fazla olmasından, deprem riskinin artmasından dolayı dönüşümlerin hızlandırılması gerektiğine bin kere katılıyorum. Ancak biz dönüşümlerin yerinde, harfiyen kriterleriyle beraber olması gerektiğini 2009 seçimleri öncesi söyledik, aynı ısrarı devam ettiriyoruz. Vatandaşın bu dönüşümden mağdur olmaması da bizim temel beklentimiz, bir çözüm üretmemiz lazım, vatandaşı bu işin içine sokacağız. Vatandaşa devletle protokol yaparak geri döneceğini garanti göstermemiz lazım. Ayazağa’da verilen tapular diğer vatandaşlarımızı da umutlandırdı. Biz olduğumuz sürece vatandaşın mağdur edilmesine izin vermeyeceğiz. Böyle bir şeye hiçbir şekilde imza atmayacağız” ifadelerini kullandı.