Sarıyer'in trafik sorununun çözümüne yönelik  geliştirilen projeler tüm hızıyla devam ediyor. Minibüsçüler Derneği yetkililerinin de katılımıyla yapılan toplantılar dizisinde, Sarıyerli minibüsçülerin depolama alanı konusunda yaşadıkları sorunlar da çözüme kavuşturuluyor.


Sarıyer'in trafik sorunu çözümüne yönelik  geliştirilen projelerin toplumdan desteğini sağlamak ve kalıcı çözümler geliştirmek amacıyla yapılan toplantılar devam ediyor. Sarıyer Merkez trafiğinin çözümü kapsamında yapılan toplantıya, Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Başkan Yardımcısı Semra Kartal, meclis üyelerinden Mustafa Balcı ve Oktay Aksu, Özel Kalem Müdürü Şehnaz Bulut, Zabıta Amiri Erdinç Gün, Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Kazım Bilgen ile vekili Neşet Akkaya ve Sarıyer Muhtarı Sinan Yüksel katıldı.

Merkez Trafiğinin Çözümünde Önemli Aşamalar Kaydedildi


trafikTrafik Komisyonu ve belediye meclisinin, trafik sorununu çözmek için ilgili kurumlarla eşgüdüm halinde yapılan çalışmalar sonunda yeni uygulamaya geçilmesinin ardından, park düzeni sıralaması, güzergahlar, taksi durakları ve minibüs durakları yeni düzenlenmeyle değiştirildi. Yapılan sık denetimlerin sonunda ise trafik düzenlemelerinde Sarıyerlileri mutlu eden aşamaya gelindi.

Perşembe Karar, Pazartesi Uygulama


Yapılan toplantıda ele alınan minibüs duraklarındaki cep düzenlemesinin iki araçlık olması ve buralarda depolama yapılmaması sorunu Pazartesi günü başlatılan çalışma ile ortadan kaldırılıyor. Minibüs Dernekleri’nin de onayıyla Maden Taşkıran Mevkii’nde minibüsler için depolama alanı çalışmasına başlandı. Sarıyer Belediyesi Fen İşleri, Zabıta, Park ve Bahçeler müdürlüklerinin koordineli bir şekilde başlattığı cep düzenlemelerinin de içinde bulunduğu çalışmalar ile toplu taşıma yapan araçların daha kolay yolcu indirme-bindirme yapması sağlanacağı gibi, yayalar için de büyük kolaylık sunulacak. Taşkıran Mevkii’nde hafriyat alımı ardından zemin düzenleme çalışması yapılarak, stabilize ve asfalt kırığı serildi. Bordür çalışması devam ediyor.

Muhtarlardan Tam Destek


trafikkkTrafik komisyonu çalışmalarına katılan Sarıyer Merkez Mahalle Muhtarı Sinan Yüksel, Yeni Mahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Rumeli Kavağı Muhtarı Sinan Demirci ve Maden Mahalle Muhtarı Mehmet Gümüş çalışmalara destek vererek, uzun süredir mahalle sakinlerinin rahatsız olduğu trafik konusunda yapılan çalışmalardan memnun olduklarını dile getirdiler.

 

Yeni Güzergah Çalışmaları Yolda


3Minibüslerin depolama alanı haricinde yeni güzergâhların da belirlenmesi konusunun gündemde olması toplu ulaşım kullanan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Kooperatif Başkanı Kazım Bilgen, yapılan toplantıda Bahçeköy, Kocataş, Kilyos ve Gümüşdere hatlarının Hacıosman Metro istasyonuna yolcu taşıması için çalışma içerisinde olduklarını belirtti. Yapılacak düzenlemeler sadece güzergâh çalışmalarıyla sınırlı olmayacak. Minibüslerde kamera ve GPS sistemlerinin uygulanması, minibüs şoförlerine trafiğe uyma, davranış, kıyafet yönetmeliğiyle ilgili eğitimler düzenlenmesi gibi çalışmalar yapılması gündeme alındı.

Minibüsçülerden Genç’e teşekkür


İlçe genelinde 245 minibüste görev yapan yaklaşık 600 minibüsçü Başkan Şükrü Genç’e teşekkür ederek, uzun süredir var olan sorunlara Başkan Genç’in el atması ile çözülmeye başlamasından mutluluk duyduklarını ifade ettiler