Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in adını kullanarak, kendisini belediye personeli olarak tanıtan dolandırıcılar, engellilere yardım adı altında Sarıyerlilerden para yardımı istiyor. Sarıyer Belediyesi gelen şikayetler üzerine  vatandaşları uyardı.


 

“Engelli Sandalyesi Kampanyası” adı altında Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in adı kullanan dolandırıcılar çeşitli telefon numaralarıyla Sarıyer halkından para yardımı istiyor. Engelli vatandaşlara verdiği desteklerle tanınan Belediye Başkanı Şükrü Genç’in adının dolandırıcı çeteleri tarafından kullanılması Sarıyerliler tarafından büyük tepki topladı. Sarıyer Belediyesini arayan vatandaşlar olayı yetkililere aktarırken, “Engellilere Yardım Kampanyası” adı altında engellilerin adının kullanılmasından duydukları memnuniyetsizliklerini belirttiler.

Belediye, Sarıyerlileri uyardı


Sarıyer Belediyesi de resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla Sarıyerlileri dolandırıcılara karşı uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada;”Son günlerde Sarıyer Belediyesi ve Sarıyer Belediye Başkanı Sn. Şükrü Genç’in adı kullanılarak çeşitli telefon numaraları ile arama yaparak “Engelli Sandalyesi Kampanyası” düzenlediklerini belirten ve para isteyen şahısların kurumumuz ve Belediye Başkanımız ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.