kopertifSarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, açılışına katıldığı Emirgan Mahallesi 951. Ada Yerleşimciler Kooperatifi'nde yaptığı konuşmada, barınma hakkının siyasetten daha önemli olduğunu vurgulayıp, " Halkın barınma mücadelesini terörist eylem olarak niteleyen kafalara sesleniyorum; eğer bu onurlu mücadele bir terör eylemiyse ben de bir teröristim" dedi.

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği kooperatifin açılış kurdelesi kesilmeden önce Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve MHP Sarıyer İlçe Başkanı Erdal Çoban konuşmalarda bulundular.

SEVGİ ATALAY, “YURTAŞIN ONAYINA SUNMADIĞIMIZ HİÇBİR PROTOKOLE İMZA ATMAYACAĞIZ”

Sevgi Atalay konuşmasında, "Bize gönderilen tüm protokolleri siz dernek ve kooperatifler liderliğinde vatandaşımızın bilgisine sunuyor ve halkımızın öngördüğü ekleme ve düzeltmeleri yaparak ilgili makamlara gönderiyoruz” dedi.

kopertif 2

BAŞKAN GENÇ, "BARINMA HAKKI SİYASETEN DAHA ÖNEMLİDİR”

Seçimlerden hemen sonra Gecekondu ve Mesken Müdürlüğü’nü kurarak gecekondulardan oluşan mahallelerin sorunlarını çözmek için işe koyulduklarını söyleyen Başkan Genç ise, “Barınma hakkı Siyasetten daha önemlidir.  Mevzuubahis çocuklarımızın geleceği ise siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakmalıyız. Beni görevimden alacaklarını bilsem yine de yurttaşımın yanında omuz omuza yürüyeceğimden kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Genç şöyle devam etti: "Buradan halkın barınma mücadelesini terörist eylem olarak niteleyen kafalara sesleniyorum; eğer bu onurlu mücadele bir terör eylemiyse, ben de bir teröristim. Benim iki güvencem var, biri yaradan, diğeri sizlersiniz."