İddialara göre Sarıyer Belediyesi, Garipçe yolunda bulunan Koç Üniversitesi ile siteler bölgesi arasına kurduğu baz istasyonu halkın tepkisine neden oldu. Yapılan tüm itiraz ve yazışmalara rağmen baz istasyonunun halen kaldırılmadığı öğrenildi.


bazzzzGaripçe yolunda bulunan Koç Üniversitesi ile siteler bölgesine Sarıyer Belediyesi’ nin ettiği saat kulesinin içinde baz istasyonu kurulduğu iddiası tepkilere neden oldu. İddialar göre Sarıyer sırtlarındaki Garipçe yolunda bulunan Koç Üniversitesi ile siteler bölgesi arasına baz istasyonu kurulmak istendi. Sarıyerliler kurulmak istenilen baz istasyonuna karşı çıkarak bu girişimi engelledi. Kısa bir süre sonra mahalleye yapılan dinlenme ve spor alanına Sarıyer Belediyesi,  bir saat kulesi dikti. Durumdan şüphelenen Sarıyerliler saat kulesini kontrol ettiklerinde, içinde baz istasyonu gördüklerinde adeta şok geçirdiler.

 Özkaya:Baz istasyonu istemiyoruz


IMG_1861Konuya ilişkin Gazetemize açıklama yapan Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya, bölgede saat kulesi içerisinde yerleştirilmiş baz istasyonu olayını doğruladı.  İstasyonun kaldırılması için gerekli kurumlara taleplerini ilettiklerini belirten Özkaya, “Baz istasyonu istemiyoruz. İstasyonun kurulduğu alan park olması tepkileri daha da büyüttü. Sarıyer Belediyesi tarafından konulduğu iddiaları var. Eğer doğruysa bir yanlış yapılmıştır. Umarım ek kısa zamanda bu yanlıştan dönülür. Bu halkın tepkisine neden oldu. Kaldırılması için ilgili kurumlar gerekli yazışmaları yaptım. Aldığım bilgilere göre kaldırılması için Belediye’den gerekli yerel talimat verilmiş. Kaldırılması için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

Baz istasyonuna tepki gösteren halk, baz istasyonunun kaldırılmasını istedi.