Rumeli Kavağı eski Muhtarı Cevdet Bayraktar, Sarıyer Merkez’den başlayarak, Yenimahalle’de oluşan trafik sorunu ile ilgili çözüm getirecek önerileri gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’yla paylaştı.


Sarıyer’in sorunlarının başında gelen Yenimahalle trafik sorununu Rumeli Kavağı eski Muhtarı Cevdet Bayraktar, sorunun nedenini ve çözüm önerilerini gazetemizle paylaştı. Sorunun varlığından herkesin haberinin olduğunu belirten Bayraktar, bir an önce çözüm bulunup, Sarıyerlilerin rahatlatılması gerektiğinin altını çizdi.

İşte Bayraktar’ın Rumeli Kavağı trafiği ile ilgili görüş ve önerileri;


Bayraktar: Bu sorunu yetkililer biliyor


Bana bu sorunun Sarıyer Kaymakamlığı tarafından bilinmediğini iddia edebilir misiniz?
Yenimahalle’deki trafik sorunu İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü, İstanbul Valiliği, İBB, UKOME, Sarıyer Emniyet Müdürlüğü, kısacası herkes tarafından biliniyor. Bu, ilgili ve yetkili kurumlar arşivlerini açsınlar, baksınlar. Bu sorunun çözümü için zamanında yazılan önerilere, taleplere baksınlar, yüz yüze yapılan görüşmeleri bir hatırlasınlar, şikayet dilekçelerini incelesinler, o zaman çözüm isteniyor mu, istenmiyor mu daha net anlaşılır.

Son 10 yıl içinde özellikle Rumeli Kavağı’nın yaptığı taleplere, çözüm önerilerine baksınlar.

Sorun nerede?


1- Sarıyer Merkez’den başlayarak, Yenimahalle çıkışına kadar olan yolun karşılıklı oto park haline sokulması

2- Sarıyer Merkez Camii önünün korsan taksi durağı olmasına göz yumulması

3- Sarıyer Merkez’den, Sarıyer Muhallebicisi’ne kadar yol kenarlarının İSPARK tarafından paralı otopark yapılması

4- Sarıyer Börekçisi’ne kadar yol kenarının İSPARK otoparkı yapılması

5- Sarıyer Kliniği önünden başlayan ve anayola, giriş ışıklarına kadar olan yol kenarının İSPARK tarafın paralı otopark yapılması. (Dünyanın hiç bir ülkesinde kazancının %20 kadar harcama yapmadan para kazanan başka şirket kolay kolay bulamazsınız)

6- Sarıyer’de hiç bir şekilde araç parkı için alan tespiti yapılmaması

7- Bazı işletmelere imtiyaz tanınarak kullanım önceliği araçların olan yol kenarlarının şahsi otopark olarak kullanılması (Örneğin muhallebici ve pizzacılar gibi)

Çözüm nedir?
A- Sarıyer Merkez’de bulunan, İSPARK tarafından trafik sorunu düşünülmeden, sadece para kazanmak amacıyla kurulan otoparklar kesinlikle kaldırılmalı. Esnafa malzeme boşaltması için müsaade edilmeli. Bu alanlarda uzun süre park yapılmasına ise asla izin verilmemeli. Bu uygulamayı kamera sistemi ile kontrol altına alınmalı
B – Rumeli Kavağı’na servis yapmak istemeyen İETT otobüslerinin duraklarına geç gitmelerine neden olan, Hacıosman Metro Durağı’ndan, Sarıyer merkez’e 10 - 15 dakikada geliyor. Sarıyer Merkez’den Rumelikavağı’na kadar olan 2800 metre yolun 1 saatte gitmesine neden olan Yenimahalle yolunda araçların park etmesine müsaade edilmesi, bu yolun tıkanmasına en büyük sorunların başında geliyor.
C- Rumeli Kavağı’ndan gelen araçlar ile yine aynı istikamete giden araçların eskiden olduğu gibi, Akbank’ın bulunduğu alandaki parklaşmanın tamamen kaldırılarak, bu yolun geliş -gidişe dönüştürülmesi trafiği büyük ölçüde rahatlatacaktır.
D - Rumelikavağı’na gelen araç yoğunluğun, Sarıyer Merkezi’nin rahatlatılması açısından özellikle Sarıyer dışına gideceklerin Rumelikavağı’na tünele gitmelerini sağlayacak Rumelikavağı Mezarlığı yoluna yönlendirmek için tanıtıcı levha konulması önemli bir çözüm olacaktır.

E - Rumelikavağı - Sarıyer İDO vapur seferlerinin arttırılması
F- Rumelikavağı’ndan gelen ve Sarıyer dışına gidecek olan araçların merkez camii önünden tünele yönlendirilmesi gibi yöntemler düşünülebilir, bunlar çözüm yollarıdır.