AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, bir türlü tamamlanamayan Sarıyer Devlet Hastanesi Projesinin hizmete geçirilmesi için yoğun çaba harcıyor. Hastanenin 30 Mart 2018’de Sağlık Bakanlığına devredilmesi ve kısa sürede hizmete açılması planlanıyor.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Sarıyer’de yapımı yıllardır devam eden yeni devlet hastanesi projesinin tamamlanması için gayret gösteriyor. Sarıyerlilerin hastanenin hizmete geçmesine yönelik taleplerini yetkili mercilere ileten Bayraktar'ın yoğun temasları sonucunda, hastanenin 30 Mart 2018'de Sağlık Bakanlığına devredileceği ve kısa sürede hizmete açılmasının planlandığı ifade edildi.

Projenin niçin uzadığına açıklık getirdi


Sarıyer Posta Gazetesi’ne projeyle ilgili özel açıklamalarda bulunan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “Hastanenin yapıldığı arazi sorunlu bir bölge. Zemini dere yatağı olan, çevreden de kanalizasyon kaçakları alan bir bölge. Biz bu sorunları İSKİ ile çözdük. Yağmur tünelleri yaptık. Bunlar kimsenin farkında olmadığı projeler. Biz bunları başından sonuna kadar birebir takip ettik. Hastanenin tam ortasında bulunan tarih eser bina, projede idari bina olarak konumlandırılmış. Anıtlar Kurulu, tarihi eser bir bina olduğu için alandaki çalışmalara engel koydu. Anıtlar Kurulu, yaptığı engellemelerle Marmaray gibi bir projenin dahi 1-2 yıl ertelenmesine neden olmuştu. Sarıyer’deki hastane projesi de aynı sebeple uzadı” dedi.

"Sıradan bir proje değil, devasa bir yapı"


Yapılan hastanenin normal bir devlet hastanesi projenin dışında olduğuna vurgu yapan Bayraktar, İstanbul'un en büyük ve en modern hastanesi olacak devasa bir yapı. Dolayısıyla bu hastanenin inşaatı kolay bitirilemez. Çünkü sıradan bir proje değil. Özel hastanelerde olmayan konfor bu hastanede olacak. 350 yataklı, 80 ameliyathaneye sahip, 10 yoğun bakım ünitesi var, yüzlerce aracı alabilecek otoparkı var. Projede yüklenici müteahhit firma zarar etti. Bu bizim konumuz değil. Ancak onlar taşın altına elini koyarak fedakarlık yapıyor. İşi zamanında bitirecek ve Sağlık Bakanlığına teslim edecekler. Hastaneyi en kısa zamanda inşallah faaliyete geçireceğiz” diye konuştu.