AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Sarıyer’i Türkiye’nin sağlık merkezi yapacak Çayırbaşı’ndaki yeni hastane projesini yakından takip ediyor. Hastane ve bağlantı yollarında incelemelerde bulunan Bayraktar, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve beraberindekiler, Çayırbaşı’nda yapımı devam eden yeni devlet hastanesi ve bağlantı yollarında incelemelerde bulundu. Çalışmaların büyük bir hızla sürdüğü alanda mühendislerden bilgi alan Bayraktar; tek kişilik ve iki kişilik hasta odalarını, poliklinikleri, ameliyathaneleri ve yoğun bakım ünitelerini gezdi. Ardından bölgede yapımı devam eden bağlantı yollarını inceleyen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, yolların güzergahı hakkında beraberindekileri bilgilendirdi.
HAZİRAN 2018’DE TESLİM EDİLECEK

Sarıyer’in en önemli sağlık yatırımı olarak gösterilen Çayırbaşı’ndaki yeni devlet hastanesinin, müteahhit firma tarafından 2018 yılı Haziran ayında teslim edilmesi planlanıyor. Hastane açılışının ise 2018 yılının ikinci yarısında gerçekleştirilmesi bekleniyor.
 ÇABALARI ÇALIŞMALARIN DEVAM ETMESİNİ SAĞLADI

Hastanede blokları arasında, estetik görünümüyle dikkat çeken tarihi bir bina yer alıyor. ABD’liler tarafından 20. yüzyılda inşa edilen ihtişamlı bina, Şişli’deki bira fabrikası için arpa deposu olarak kullanılıyordu. Restore edilerek hastane yönetimine tahsis edilmesi düşünülen tarihi yapı, Anıtlar Kurulu’nun onayına takıldı. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın çabalarıyla hastanenin yapım çalışmalarının devam etmesi sağlanırken; tarihi bina için ise Anıtlar Kurulu’nun onayı beklenecek.
YÜZDE 100 ARTIRILABİLİR KAPASİTEYE SAHİP

Yeni devlet hastanesi, sahip olduğu fiziki ve tıbbi olanaklarla çok büyük doğal afet veya acil olaylarda yüzde 100 artırılmaya müsait olarak projelendirildi. 97 bin metrekare kapalı alana sahip olan hastanenin kaba inşaatı daha önce tamamlanmıştı. İç düzenleme çalışmalarının sürdüğü hastane, tıbbi cihazların da yerleştirilmesinden sonra ileri tetkik ve tedavi imkanlarıyla Sarıyerlilere hizmet vermeye başlayacak.
TIPTA EN SON TEKNOLOJİYİ KULLANACAK

Sarıyer’i, Türkiye’nin sağlık merkezi haline getirecek proje; 3’ü poliklinik, 8’i yataklı servis olmak üzere 11 bloktan oluşuyor. Radyoloji görüntüleme ve laboratuarları en son teknoloji kullanılarak yapılan hastanede, 10 ameliyathane olacak ve her türden ameliyat yapılabilecek. Hastanede ayrıca; 96 poliklinik odası, 80 yoğun bakım ünitesi, hemodiyaliz servisi, endoskopi odaları, fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi bulunuyor. 350 yataklı hastanede; 100 metrekarelik 13 suit oda, 47 adet tek kişilik, 104 adet de çift kişilik oda yer alacak. Ayrıca 400 araçlık kapalı otoparkla hasta ve hasta yakınlarına hizmet verilecek.