Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Spor Kulübü Kamp Binası ve Zekeriyaköy’deki antrenman sahasının tadilat çalışmalarını yerinde inceledi. Genç, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.


sarıyer belediye başkanı şükrü gençSarıyer Spor Kulübü’ne yapmış olduğu sayısız hizmetlerle sürekli gündeme gelen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na, yapılan işler hakkında önemli bilgiler verdi. Sarıyer Spor Kulübü’nün 75. Yılında eksikleriyle tek tek ilgilenen Başkan Genç, kalıcı başarının sağlanması için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Genç: Yapılan Bu Çalışmalar Bir Proje İşidir


Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na verdiği röportajda Sarıyer Spor Kulübü’nde yapılan çalışmaların önemine değinen Başkan Genç,“ Sarıyer’e yakışır başarıların elde edilmesi için başlattığımız çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Çalışmalarımıza ilk aşamada futbolcu ve Teknik heyetin kaldığı ve çalışmalarını rahat, temiz ve kullanışlı bir ortamda yapabilmesi için kamp binasının tadilatıyla başladık. Yapılan çalışmalarla çok güzel bir sonuçlara vardık. Burası tam anlamıyla 5 yıldızlı bir otel gibi oldu” dedi.

“Sarıyer Spor Tarihinde Çok Önemli Bir Yere Sahiptir”


Sarıyer’in çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirten Başkan Genç, “Bu tür desteklenmeleri mutlaka yapmak zorundayız. Sarıyer spor tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu tür spor kulüpleri büyük takımlardan daha farklıdır. Önemli olan yerel takımların güçlendirilmesi, desteklenmesidir. Bu bağlamda desteğin karşılığı alınmalıdır.  Sistem ve planlama içinde yapılan çalışmalar mutlaka olumlu sonuçlar verir. Biz bu olumlu sonuçları kalıcı hale getirmek için uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.sarıyer belediye başkanı şükrü genç

Genç: Alt yapıya Önem Verilmeli, Amaç, Kalıcı Başarı Sağlamak


Günü birlik, geçici başarıların değil, kalıcı başarıların amaç olması gerektiğinin altını çizen Başkan Genç, şu ifadeleri kullandı: “Kendimizi kandırmamalıyız Sarıyer PLAY OFF’a çıktı. Evet, PLAY OFF’ta oynamak çok büyük bir başarı. Ama bir yandan da alt yapı sorunu yaşanıyorsa oturup düşünmek gerekiyor. Takımları ayakta tutan kendi alt yapılarıdır. Kalıcı başarının elde etmek için alt yapı sağlam olmalı. Alt yapı konusunda da sıkıntı yaşama gibi bir derdimiz yok. Çünkü Sarıyer’de var olan gençlik sarıyer belediye başkanı şükrü gençpotansiyeli başka hiçbir yerde yok. Bu bilinçle uyuşturucuyla mücadele bağlamında da çok önemli yollar kat ettik. Amacımız Sarıyer’in adına yakışır başarılar kazandırmak, gençlerimizi spora yöneltmek. Bu alt yapının tamamlanmasıyla, başarı sadece Sarıyer’in değil, Türk futboluna da katkısı olacak. Burada yetiştirilen futbolcular Türk kulüplerine yayılacak.”

Sadece 75. Yılında Değil, Her Alanda Başarılarla Dolu Bir Tarih Olacak


Sarıyer’in ismine yakışacak şekilde başarıların elde edilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Genç, “Sarıyer Bir Markadır” diyerek şöyle devam etti: “Biz yaşamın her alanında olmaya çalışıyoruz. Sarıyer’in en önemli sorunu neyse, Sarıyer Spor Kulübü bu sorunların en başında yer alıyor. Bu bağlamda ben ve ekibim her zaman Sarıyer Spor Kulübü’nün yanında olduk. Amacımız, Sarıyer’in marka değerini, yapılan çalışmalarla korumak ve yaymak. Bu kısa vadeli değil; alt yapısı, spor tesisi ve diğer bütün ihtiyaçların giderilerek kalıcı başarıyı sağlamak istiyoruz. Sarıyer Spor Kulübü’nün bütün sorunlarını çözeceğiz. Bunun için geleceğe dair güzel projelerimiz var. Projelerden biri, 30 - 35 dönümlük bir alanda kamp tesisi kurmayı planlıyoruz. Bu tesislerde yurt dışından veya İstanbul’un farklı yerlerinden gelen misafir takımlarımızın faydalanabileceği bir projeyi hayata geçireceğiz. Önümüze ne sorun çıkarsa üstüne yürüye yürüye çözeceğiz.”

Genç: Transfer Konusunda Seçici Davranıyoruz


şükrü gençSarıyer Spor Kulübü’nün yaptığı transferle hakkında bilgi veren Başkan Genç,“Öncellikle Ayhan Akman’ın Sarıyer’e gelmesi çok güzel bir durum. Yapılan çalışmalar ve transferler konusunda Sarıyer Spor Kulübü ile işbirliği içerisindeyiz. Transferler çok iyi futbolcular. 75. Yılında yapılan bütün çalışmalar aslında bir proje. Ve bu vizyon niteliğini taşıyan projelerimizle çok iddialıyız. 4 büyük takım gibi Sarıyer’de ulusal ve uluslararası alanda ses getirecek. Sadece transferlerle değil her türlü çalışmalarında yakinen ilgileniyorum. Eksikler, gereksinimler tek tek görüşülerek, tartışılarak ele alıyoruz” şeklinde konuştu.

Genç’ten Sahiplenme Çağrısı


Başkan Genç, “Her şey ilgi, sevgi ve sahiplenmeyle olacak. Sarıyerli olan herkes, samimi olarak kulübünü sahiplenmelidir. Başarı ancak taraftarlarla, yönetici ve futbolcuların bütünlüğüyle ile olur” diyerek herkesi takımı sahiplenmeye çağırdı.

Sporculardan Başkan Genç’e Yoğun İlgi


başkan gençKulüp binanın gezilmesinden sonra saha da antrenman yapan alt yapı sporcularının yanına giden Genç, sporcularla tek tek ilgilendi. Sporcuların Genç’e yoğun ilgi göstermesi başkanı memnun etti. Genç: İşte bu kadar gencimiz var Altyapıya daha da önem vererek Futbolcu alan değil, Futbolcu veren bir kulüp haline geleceğiz. Altyapı sorumluların çeşitli isteklerine kayıtsız kalmayan Başkan Genç, Altyapı eksiklerinin giderilmesi için talimat verdi.

Zekeriyaköy Antrenman Sahası Daha Kullanışlı Hale Getiriliyor


Genç, Kulüp ve kamp binasındaki incelemelerinin ardından Zekeriyaköy’de bulunan antrenman sahasındaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Genç, Zekeriyaköy’de bulunan tesisin tadilatıyla ilgili gazetemize şu açıklamayı yaptı: “Burada çok geniş kapsamlı bir çalışmanın startını verdik. Futbolcular önceden burada antrenman yapar ve terli olarak Sarıyer’de bulunan kulüp binasına gider, duş alırdı. Bu da futbolcuları sağlığını olumsuz etkilerken, moral ve motivasyonunu düşmesine neden oluyordu. Teknik Direktörümüz Ayhan Akman, bu konuda çok titiz, antrenman tarzı çok farklı. Burada bulunan 1 adet sahamız yetersiz kalıyor. Amacımız 2 tane daha saha yaparak, takımımıza daha iyi hizmet sunmuş olacağız. Tesislerimizin tam donanımlı olması için elimizden gelen bütün çalışmaları yürütüyoruz.”

Başkan Genç, Veryansın Etti


Sarıyer’de bürokratik sorunlardan dolayı istedikleri gibi çalışma yapamadıklarını belirten Başkan Genç, “Sarıyer’de kurumlar arası çok korkunç boyutlarda bir yetki karmaşası var. Mesela, üzerinde bulunduğumuz alan İBB’ ye ait, 10 yıllığına Sarıyer Spor Kulübü’ne tahsis edildi. Bunu tahsis etmek istediğimizde izin almak zorundayız. Bunun resmiyet anlamında belirli süreleri var. Bu tür nedenlerden dolayı biraz gecikmeler yaşanıyor. Bizim yapmak istediğimiz iddialı ve ileriye dönük çalışmalardır. Burayı Sarıyer Spor Kulübü’nün çalışmalarını rahat bir biçimde yapabileceği alanlara dönüştürmek istiyoruz. Resmi olarak işlemler sonuçlandığında çok güzel projelerle yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz” diyerek veryansın da bulundu.