Sarıyer Belediyesi tarafından TEOG, YGS ve LYS sınavlarına hazırlanan öğrenciler ile mezun durumda bulunan kişilerin bir üst eğitim kurumuna hazırlık sürecinde akademik destek vermesi amacıyla kurulan Sarıyer Akademi'de Başkan Genç, velilerle bir araya geldi.


 

Ağustos ayında yapılan ölçme ve değerlendirme sınavları sonucunda Sarıyer Akademi'de eğitime başlayan 560 öğrencinin notlarını, derslere katılımlarını ve sınıf içindeki davranışlarını değerlendiren öğretmenler, toplantıya katılan velilerle birebir görüştüler.

Görey: Değerli bir kadrom var


635880380426502023Hayalini gerçekleştirme fırsatı vererek Sarıyer Akademi'yi kuran Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e teşekkür eden Sarıyer Akademi Genel Koordinatörü Sami Görey, "Son 5 yıldır farklı bir öğretmendim. Başkanımız bizi tam hazır olduğumuz bir zamanda projeye dahil etti. Yarım saat bir görüşme yaptıktan sonra emekli olmaya karar verdim. Burada profesyonel bir yapı oluşturduk. Çalışma arkadaşlarımın her biri alanında uzmanlar. Değerli bir kadrom var. Kurumumuza ayrı bir değer kattılar. Daha yolun çok başındayız. Bin 400 öğrencinin arasından sınav yaparak 560 öğrenciyi aldık. Önümüzdeki yıl bu rakamın çok daha yukarıya çıkacağına inanıyorum. Biz burada sosyal proje dedik ama profesyonel bir yapı var. Gereğini bilgi ve birikimimizle elimizde geldiğince yaptık. Seviye belirleme sınavlarında İstanbul'un önde gelen okulları ile yarışıyoruz. Kendimize, kadromuza, çocuklarımıza ve size güveniyoruz. Eğitimde ki sıkıntıları, aksaklıkları biliyoruz. Belediyenin böyle bir görevi olmamasına rağmen başkanımız bir vizyonerlik yaparak bize ve öğrencilere ışık tuttu. Bizim evladımızdan daha değerli hiçbir şey yok. Çocuklarımızı yalnız bırakmayalım, takip edelim. Öğretmenlerimiz özveri ile gönülden çalışıyor. Biz biliyoruz ki bir öğretmene dokunmak, iki yüz öğrenciye dokunmaktır" dedi.

Başkan Genç ve veliler bir araya geldi


635880380703739069

Öğretmenlerle konuşarak çocuklarının ders durumları hakkında bilgi alan veliler, Yaşar Kemal Kültür Merkezi'ndeki düzenlenen etkinliğe katıldılar. Akademide eğitim alan öğrencilerin duygularını dile getirdiği birer konuşma yaparak, kısa bir müzik dinletisi gerçekleştirmesi ile başladı.

 Genç: Sizin karşınıza çok hazır çıktık


Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Sarıyer Belediyesi Eğitim Danışmanı Selçuk Dereci, "Siz ortamı ne kadar hazırlarsanız hazırlayın, size destek ve güven vermesi gereken bir kitle olması lazım. 1 Temmuz'da başlayan ve 5 aylık bir projeyi yaşıyoruz. Eğitim hayatında bu süre çok uzun değildir. 34 yıllık bir eğitimci olarak söylüyorum ki, kısa zaman olmasına rağmen sizin karşınıza çok hazır çıktık" şeklinde konuştu.

635880380612680776

"Ayaklarının yere sağlam basmaları için çocuklarımızın yanında olmalıyız"


Dershanelerin kapanma kararının alınması sonrasında Sarıyer Akademi'yi kurma fikrinin oluştuğunu ifade eden Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, hazırlık süreci hakkında bilgi verdiği konuşmasında, "Ben Şükrü Genç olarak iki tane öğretmenimin yetiştirmesi ile buradayım. Çocukları yetiştirmek, onları hayata yetiştirmek hep hayalimdi. Çocuklarımız ve yuvalarımız en önemli değerlerimiz. Projeler ancak yaşanarak anlaşılıyor. Biz çocukların elinden tutmak zorundayız. Asfaltı, temizliği bir organizasyon içinde çalışma arkadaşlarım yapıyor. Ama okullarda ki sıkıntıları gideremiyoruz. Bizde bir şeylerden vazgeçerek bu akademiyi 45 günde kurduk. Yaşama tutunmaları, ayaklarını yere sağlam basmaları, karar verebilme yeteneklerinin gelişmesi için biz çocuklarımızın yanında olmak zorundayız. Sorumluluğumuz çerçevesinde çok güzel bir proje hayata geçti" dedi.

Parmak izlerinden tablo


zIMG_0494Sarıyer Akademi'de eğitim alan öğrenciler, eğitim hayatlarına dokunan projeyi hayata geçiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e, parmak izleri ile yaptıkları Atatürk portresini hediye ettiler.