Sarıyer Posta Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, CHP PM üyeliği dolayısıyla görevinden istifa eden Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in yerine bir atamaya yapmayacaklarını belirtti. Genç, “Zeybek’in sorumluluğunda bulunan birim ve müdürlükler, diğer belediye başkan yardımcıları arasında dağıtılacak” dedi.

Özel Haber: Levent Pehlivanoğlu

Gökan Zeybek, Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan Kongresi’nde Parti Meclisi üyeliğine seçilmesi dolayısıyla Sarıyer Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti. Hafta sonu katıldığı bir etkinlikte konuya ilişkin Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Gökan Zeybek’ten boşalan belediye başkan yardımcılığı koltuğuna yeni bir isim getirilmeyeceğini belirtti. Bu bilgiyi ilk kez Sarıyer Posta ile paylaştığının altını çizen Başkan Genç, “Gökan Bey’in istifasından sonra onun yerine herhangi bir arkadaşı atamayacağız. Çünkü bir yıllık zamanımız var. Gökan Zeybek’in sorumluluğunda bulunan birim ve müdürlükler, diğer belediye başkan yardımcıları arasında dağıtılacak. İnşallah gelecek dönem seçilirsek, o zaman farklı düşüncemiz olacaktır” ifadesini kullandı.

Genç: Büyükşehir’i kazanmak çok önemli


“Önemli olan bir yerlere seçilmek değil, oralarda ülkemiz için vatanımız için bir şeyler yapmaktır” diyen Genç, “Biz arkadaşlarımıza destek veriyoruz. Oktay Bey’in, Yeter Hanım’ın, Gökan Bey’in o görevlerde ülkemiz için etkin olmaları, çok çalışmaları gerekiyor. Her siyasi yapının hedefleri vardır. Türkiye’nin geleceği için İstanbul Büyükşehir Belediyesinin CHP tarafından kazanılması çok önemli. Sarıyer Belediyesi birtakım bireysel yoğun çabaların sonucunda büyük hizmetler yapıyor. Ancak Sarıyer’in bir dünya kenti olması için Büyükşehir’in de bizim partimizde olması lazım” şeklinde konuştu.