Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Özel Dr. Natuk Birkan İlköğretim Okulu öğrencilerini Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde ağırladı. Çocuklara Sarıyer Belediyesi’ni anlatan Başkan Genç; ‘’Belediye Başkanlığı bir meslek değildir, halka hizmet etmek için gönüllü olarak üstlenilen bir görevdir’’ dedi.


Genç: Sokakta ne görüyorsanız belediyenin sorumluluğundadır


öğrenci2Özel Dr. Natuk Birkan İlköğretim Okulu’ndan gelen 4. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde ‘’İnsanlar ve Yönetim’’ konusu kapsamında belediyenin ne demek olduğunu ve faaliyetlerinin neler olduğunu ilk ağızdan Başkan Genç’ten dinlediler. 110 öğrencinin katıldığı toplantı Sarıyer’i tanıtan kısa film gösterimi ile başladı.  Çocuklara meclis yönetimini, belediye başkan yardımcılarının ve müdürlüklerin görevlerini anlatan Başkan Genç, ‘’Sokakta ne görüyorsanız belediyenin sorumluluğundadır. Yaşamı ilgilendiren ne varsa bunun tamamı belediye hizmetleridir. Günlük işlerin yanı sıra yarına yönelik yatırımları planlamalıyız. Sizler nasıl derslerinizi düzenli çalışınca bir sonraki sınıfta zorluk çekmeyecekseniz, bizde sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz’’ diye konuştu.

öğrenci Sarıyer Belediyesi olarak sosyal yaşama da oldukça önem verildiğini anlatan Başkan Genç, Sarıyer’in çeşitli mahallelerinde bulunan SAGEM’lere de değindi. SAGEM’ler de çocuklar eşit eğitim fırsatı yakalıyor. Yani biz her alanda belli olanaklarla dayanışma içinde yaşamayı sağlamalıyız’’dedi.

 Öğrencilerden Başkan Genç’e Soru Yağmuru


Başkan Genç’i dikkatle dinleyip not alan öğrenciler, merak ettikleri konularda sorular da sordular. Belediye başkanı olmaya nasıl karar verdiniz?, Sarıyer’de yaptığınız projeler nelerdir?, Alt yapı sorunları olan mahalleler var mı? Sarıyer’de kütüphane var mı?  gibi soruların yanı sıra bir öğrencinin işinizde zorluklarla karşılaşınca etkilenmiyor musunuz? sorusuna Başkan Genç, "Sizlerden aldığım enerji tüm olumsuzlukları sıfırlıyor’’ diye cevap verdi.