Avrupa Parlamentosu’nun merkezi Brüksel’de 4 gündür yoğun temaslarda bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Yerel yönetimlerin karşılıklı olarak işbirliğini arttırmasının, sorunların çözümünde en etkili yöntem olduğunu” söyledi.


SODEM tarafından düzenlenen bir dizi toplantıya katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e giden heyetin etkinlikleri devam ediyor. Toplantılar kapsamında önceki gün de Avrupa Parlamentosu’nda “Genç İşsizlik” konulu bir konuşma yapan ve konuşması oldukça ilgi gören Sarıyer Belediye Başkanı Genç, bugün de “Bölgeler Komitesi”ne, işbirliği imkanları ile ilgili geniş bir vizyon öneren bir sunum yaptı.

GENÇBaşkan Genç konuşmasında, “Şehirler bir araya gelsin karşılıklı konuşalım ve deneyimlerimizi birbirimize aktararak başarılarımızı daha da ileriye taşıyalım” dedi.

Genç: AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı olduğu bir gerçek


Türkiye Çalışmaları Komite Başkan Jean - Luc Vanraes’in de katıldığı toplantıda konuşan Şükrü Genç, şunları söyledi: “Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ilişkilerin inişli çıkışlı bir seyir izlediği hepimizin malumu. Ama Birliğin, Türkiye’ye ihtiyacı olduğu da bir gerçek. Hem merkezi yönetimler arasındaki işbirliği hem de yerel yönetimlerin işbirliği ve dayanışması ile, her iki tarafta da geniş biçimde vizyon paylaşımı çok önemli. Eğer karşılıklı deneyimlerimizi değiş tokuş edebilir ve başarılarımızı birbirimize daha iyi aktarırsak, hem yerelde hem de genelde halklarımıza daha iyi hizmetin yolunu açmış oluruz.”

Genç, AB'ye öneride bulundu


Başkan Genç, son derece ilgi gören konuşmasında, “Yerel işbirlikleri ve demokratikleşme konusunda” bir çalıştay düzenlenmesi önerisinde de bulundu. Avrupa Birliği’nden muhataplarının, bu öneriyi ilgi ile not aldıkları bildirildi.