Sarıyer caddeleri ve kentin en işlek noktaları sokak köpeklerinden geçilmiyor. Sarıyerliler, belediyeden sokak köpeklerine müdahale etmesini istediler.


Sarıyer şehir merkezinde özellikle sabah saatlerinde başıboş dolaşan sokak köpekleri vatandaşları tehdit ediyor. Sarıyerliler, belediyeden sokak köpeklerine müdahale etmesini istediler. Vatandaşlar, Sarıyer'in merkez caddelerinde başıboş dolaşan sokak köpeklerinin sayısı her geçen gün arttığını belirterek, bu durumun kendilerini rahatsız ettiğini ifade ettiler. Sahipsiz ve aç kalan köpeklerin çöplüklerden beslendiğini ve başıboş gezmelerine tepki gösteren vatandaşlar, belediyenin bu durumun önüne geçmeleri için başıboş dolaşan sokak köpeklerini korunma altına alması gerektiğini söyleyerek, bu durumdan dolayı rahat bir şekilde dolaşmadıklarını söylediler.

IMG_4868Başı boş köpekler nedeniyle motor kullanırken zorlandığını belirten lokanta esnafı Mülaim Sert, önlem alınması gerektiğinin altını çizerek, “ 6 -7 aydır burada hizmet veriyoruz.  Sarıyer’de köpek sıkıntısı yaşanıyor. Özellikle paket servisinde çıkınca çok sorun yaşıyoruz. Bazen saldırıyorlar bazen de aniden önümüze çıkıp kazalara neden oluyorlar. Vatandaş yoldan yürürken karşıdan karşıya geçemiyor. Köpeği görünce duruyorlar bu açıdan tedbir alınması yararlı olur. Hatta onları alıp gezdiren şahıslar var. Bazen 10-15 tane köpekler sokaklarda gezenler var. Özellikle toplu halde olan köpekler saldırıyor” dedi.