Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Maltepe Meydanı'ndaki mitingine bir çok İstanbullu gibi Sarıyer de adeta karadan ve denizden aktı. 3 milyona yakın insanı alacak kapasitedeki alan hıncahınç doldu. Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanlığı seçimleri kapsamında Kocaeli mitinginin ardında İstanbul Maltepe Meydanı'nda halka hitap etti. 


SARIYER MİTİNG ALANINA AKTIAK4

Halkın yoğun ilgi gösterdiği miting Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçim kampanyaları kapsamındaki en büyük miting olma özelliğine sahip. AK Partililer İstanbul mitingini cumhurbaşkanlığına uğurlama, bir veda ve vefa mitingi olarak görüyor. Bir çok İstanbullu gibi Sarıyerliler de miting alanına karadan ve denizden ulaşrken, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve ilçe yönetimi, denizden ulaşımı tercih etti.

Miting alanını dolduran halkı cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan'la birlikte selamladı. Erdoğan konuşmasına İstiklal Marşı'nın tamamını okuyarak başladı. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Şu meydandaki coşkuyu heyecanı Rabbim daha da çoğaltsın. Burada Maltepe'deki bu muhteşem meydanda sadece 10 Ağustos mitingimizi yapmıyoruz. Bugün buradan Irak'a, Suriye'ye, Mısır'a biz işte buradayız diyoruz. Kardeşleriniz işte burada diye sesleniyoruz. Buradan Gazzeli çocuklara selam gönderiyoruz. Gazze'nin masumlarına, mazlumlarına İstanbullu annelerden dayanışma mesajları gönderiyoruz. Öfkemizle, yanan yüreklerimizle buradayız. Elimizle, dilimizle hiç olmazsa gönlümüzle görevlerimizi yerine getiriyoruz. Dualarımızla buradayız, sanmayın ki uzaktayız. Senin yanındayız, 100 yıl önce Şucaiye'den askerimizi çektik ama yüreğimizi çekmedik. Zulmederek Filistinlilerin o topraklarda yaşama hakkını ellerinden alıyorlar. Şu an yaşayanların vatanlarını terk etsin istiyorlar. Hitler Almanya'da nasıl adi bir ırk oluşturmaya çalıştıysa İsrail'de şu anda aynı hedefin peşinden koşuyor.

AK 5 'İSRAİL KUNDAKTAKİ BEBEKTEN KORKUYOR'

Kundaktaki bebeklerden bile korkuyorlar, parklarda oynayan çocuklardan dahi korkuyorlar. Hastanede yaralanan tekerlekli sandalyedekinden de korkuyorlar. Kan akıttıkça, akıttıkları kanda boğulacaklar. Gün gelecek zulümlerinin hesabını verecekler. Hesap gününün gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu bebek katillerinin bu İsrail yönetiminin er ya da geç hukuk içerisinde hesabını vereceğini biliyoruz. Dünyada vicdan sahipleri Gazze'nin yanında. İşte İstanbul Gazze'nin yanında, Diyarbakır, Trabzon, Adana, 77 milyon Gazze'nin yanında.

'İTHAL BİR MONŞER ALDINIZ'

Ey Kılıçdaroğlu senin gidecek yerin var mı ya? Ey Bahçeli senin gidecek yerin var mı ya? Şimdi de yanınıza ithal bir monşer aldınız. 40 çürük yumurtadan bir sağlam yumurta etmez. Kılıçdaroğlu İsrail'de basın özgür diyordun, Filistin'de 10 gazeteci öldürüldü niye susuyorsun? Sevgili İstanbullular, şimdi haykırışımızla biz Gazze'nin yanındayız. Bizim ekiplerimiz insani yardımlarla Gazze'de. Bizim ekiplerimiz, Irak'ta, Suriye'de. Bunu Kılıçdaroğlu da Bahçeli de biliyor ama hakkı söylemiyor. Bunların kulağı var, duymaz, ağzı var konuşmaz. Gazze'de yaralıların tedavi edildiği Şifa Hastanesi'ni biz yapmıştık, bize Gazze için ne yaptınız diye soranlar bunu Gazzeli kardeşlerimize sorsunlar.

'SEN BECERİKSİZSİN DİYE GİTMENİ İSTEDİLER'

Kardeşlerim Adana'da MİT'in Suriye'deki Türkmen kardeşlerimize insani yardım götüren o TIR'ları kim çevirdi? Pensilvanya. TSK'nın içerisindeki grup ve emniyetteki bazı güçler el ele verip Pensilvanya'ya destek verdiler. Bu yardımlar engellenirken Kılıçdaroğlu'nun sesini duydunuz mu? Bunların böyle bir derdi yok. Bunlar hiçbir zaman bunu dert etmedi. CHP ve MHP gerçekten Türkmen kardeşlerimizi düşünseler, onları istismar etmezdi. Bu monşer aday zaten bu işlerden anlamaz. Suudi Arabistan bunu çekin diye bize söyledi, 'Bu adamı alın buradan' dediler. Biz de dedik ki seçimle geldi, seçimle gelen adamı alamayız dedik. Bu ne dedi? Siz benim arkamda durmadınız ama sen beceriksizsin, senin gitmeni istiyorlar. Diyor ki bana nişan taktılar yahu sen gidesin diye sana nişan taktılar. Sen bizi nasıl olur da IŞİD'in saldırılarından sorumlu tutarsın. Sen bunu nasıl yaparsın? Neymiş 3 dil biliyormuş, neymiş profesörmüş. Biz tercüman mı arıyoruz yahu? Biz ülkeyi yönetecek insan arıyoruz. Neymiş merhum Mehmet Akif'in arkadaşıymış tamam baban çok muhterem bir insanda sana yararı yok. İstiklal Marşı'nı bilmeyen bir monşer. Bir çarkçı Kemal'imiz vardı, şimdi çarkçı Ekmel'imiz var.

"ÇEKOSLAVAKYA DİYE BİR DEVLET Mİ KALDI?"

Değerli kardeşlerim dün Hatay'da konuşuyor, dünyayı ne kadar iyi tanıdığını anlatıyor. Çekoslavakya Devlet Başkanı arkadaşım diyor, yahu Ekmel Çekoslavakya diye bir devlet mi kaldı? 21 sene oldu Çekoslavakya 2 farklı devlet olalı. Hisseli Harikalar Kumpanyası. İnanın CHP'ye MHP'ye gönül vermiş kardeşlerim için acıyorum. Bu partilerin tabanlarında samimi insanlar var ve bunu hak etmiyor. Bu yapılan haksızlıktır. İdeolojik oy kullanmayalım bu zat siyasetten anlamaz. Siyaset insan yönetme sanatıdır.

"MİLLET BU ÇAKMA ADAYA CEVABINI VERECEK"

Cumhurbaşkanlığı makamına sekreter seçmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti başına cumhurbaşkanı seçiyoruz. Bu monşer adayı getirdiler ve dayattılar. Pensilvanya, elitler getirdiler bu adayı piyasaya sürdüler. 40 günde siyasetçi olunmaz. Haftaya bugün bu çakma adaya sandıkta cevabını vereceğiz. Şimdi soruyorum, bu hazır mıyız İstanbul?

"İSTANBUL'DA BİSMİLLAH DEDİK"

Yeni Türkiye'ye hazır mıyız İstanbul? Türkiye'nin yıldızını parlatıyor muyuz İstanbul? Milletin adayına destek oluyor muyuz İstanbul? Kim o aday? Maşallah. İstanbul tamamsa 80 vilayette tamam inşallah. Biz bu yola kutlu bir şehirden çıktık. İstanbul fetihlerin şehridir. Biz de bu güzel şehirde alamlere rahmet olarak gönderilmiş bu güzel şehirde Bismillah dedik. İstanbul bizim ışığımız oldu. İstanbul bize kılavuz oldu, biz burada sadece İstanbul'u değil, Anadolu'yu, Trakya'yı tanıdık çünkü İstanbul dünyanın özetidir.

'ELİNE DİLİNE DURSUN!'

Fatih gemileri karadan yürüttü biz de insanımızı denizin altından yürüttük Marmaray ile. Marmaray'ı diyor Süleyman bey başlattı diyor. Eline diline dursun ya! Dersini çalış da öyle gel! Utanmasa Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü de başlattı diyecek. YSS Köprüsü 300 metreye ulaştı. Çözüm süreci diyerek 2 yıla yakın zamandır artık terör şehitleri gelmiyor.

'İNLERİNE GİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Devletin içinde Paralel devlet olmaz. Ben size Yenikapı'da ne dedim? İnlerine gireceğiz dedim, yaptık mı? Daha çok devam edecek çünkü bunlardan davacıyız. Hiçbir hakim hiçbir savcı bir bakanın uluslararası görüşmesini dinleme hakkına sahip değildir. Kardeşlerim 12 yılda yaptıklarımızı anlatmaya zaman yetmez. İnanırsak hiçbir hedefin hayal olmadığını gösterdik. Cumhurbaşkanı olursak aynı tutkuyla hizmetkarınız olmaya devam edeceğiz. Önce 2023 diyeceğiz, inşallah ilk 10'a gireceğiz. Sonra 2053 hedeflerine ulaşacağız ve torunlarımız için 2071 diyeceğiz. Önümüzdeki hafta Pazar günü sandıklara gitmeyi ihmal etmeyin.  Bu belki başbakan olarak İstanbul'da gerçekleştirdiğim son miting olacak. Sizin hayır dualarınızla İstanbul'dan yola çıktık. Kardeşlerim çok çalıştık ama çalışmaya devam edeceğiz. Ben bugün İstanbul'a veda etmiyorum, sizlere veda etmiyorum. Doğduğum bu şehirde vefat etmek hiç olmazsa bu şehre defnedilmek benim en büyük arzumdur. İnşallah son nefesime kadar milletimle İstanbul'da olmayı sürdüreceğim. Nereden geldiğini önemseyen milletin mensuplarıyız. Ben en başta Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan'ım. Siyasi mücadelemiz sırasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bismillahirrahmanirahim. "Hamd, âlemlerin Rabbi, merhametli olan, merhamet eden ve Din Günü'nün sahibi olan Allah'a mahsustur. (Allahım!) Ancak sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, nimete erdirdiğin kimselerin, gazaba uğramayanların, sapmayanların yoluna eriştir. " Yolumuz bahtımız her zaman açık olsun. 10 Ağustos ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun. Aşkım, sevdam, tutkum, kavgam İstanbul!