Başbakan Yıldırım, cinsel istismar düzenlemesine karşı yapılan eleştiriler için “Bunların yaptığı siyasi istismardır” dedi.

Okan üniversitesi açılışında konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım, cinsel istismar önergesine yönelik muhalefetin sert tepki göstermesine, “Buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır” yorumunda bulundu.

Yıldırım konuşmasının devamında, “Ülkemizin kanayan yarasını görmezden gelmek bize yakışmaz. Bize yakışan böyle bir sorun varsa bunu çözmektir. Şimdi bunun üzerine atlayıp buradan ucuz siyaset yapmak eski Türkiye'nin alışkanlığıdır. Bu alışkanlık artık para etmiyor, piyasası yok. 3 bin mağdur insan seçim kampanyalarında her gün karşımıza çıktı. Bugün bunun istismarını yapan ana muhalefet partisinin milletvekillerine de aynı şeyleri söylediler. Şimdi sorun İzmir milletvekilline, sorun diğer milletvekillerine, onlar atlasın ama korkarlar atlamazlar. Bir kör dövüştür, bir anlamsız, bir yalan rüzgarı, bir siyasi istismar. Kusura bakmasınlar” şeklinde konuştu.