İstanbul en büyük balıkçı kasabasından biri olan Rumelikavağı’nda işleri yolunda gitmiyor. Mevcut olan limanın yetersiz kaldığını belirten vatandaşlar yeni bir liman yapılmasını istiyor.


İstanbul’un gözde balıkçı kasabalarından olan Rumelikavağı, balıkçılık yönünden İstanbul’un önde gelen yerlerinden bir tanesi. Nüfusunun yarısından fazlasının balıkçılıkla geçimini sağladığı Rumelikavağı’nda balıkçılar ise liman yetersizliğinden şikayetçi. Mevcut limanın küçük ve işlevsiz olduğunu söyleyen balıkçılar, daha geniş ve modern bir liman istiyor.

Bayraktar: Mevcut liman % 300-400 oranında dolu3


Konuya ilişkin konuşan Rumelikavağı Su Ürünleri Kooperatifi Müdürü Lütfi Bayraktar, sorunun ciddiyetine dikkat çekti. Limanın küçük geldiğini belirten Bayraktar, “Kapasitesinin yüzde 300-400 fazlasıyla dolu. Burası Sarıyer’in hatta İstanbul’un en büyük balıkçı kasabası. Bu liman buraya yakışmıyor. Gemiler giriş çıkışlarda sorun yaşıyor, küçük olduğu için gemiler limana giremeyip karaya bağlanmak zorunda kalıyor. Allah korusun bir yangın olsa bütün liman kül olur. Mevcut limanın büyütülüp, yerine yeni bir liman yapılmasını istiyoruz. Gereken yerlere müracaat ettik. Olumlu cevap alırız diye umut ediyoruz. Çünkü yapılmaması için her hangi bir neden yok” şeklinde konuştu.

sinan demirciDemirci: Bir an önce çözüm bekliyoruz


Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapan Rumelikavağı Muhtarı Sinan Demirci, bu eksikliğin bir an önce çözüm bulunmasını isteyerek, “Muhtarlık olarak balıkçılarla gereken yerlere müracaat ettik. Yetkililerce gereken çalışmaların devam ettiğini biliyoruz. Bu sorunun bir an önce sonuçlanması herkes için hayırlı olacak” dedi.