Sarıyer’in sevilen isimlerinden İbrahim Balcı, Sarıyer Spor Kulübü hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, Yerel yönetimle güçlü ilişkiler kurulması gerektiğine dikkat çekti.


Sarıyer Posta Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuşan Sarıyer Spor Kulübü eski yöneticisi İbrahim Balcı, Sarıyer’in genel durumu hakkında önemli bilgiler verdi. Balcı, “Sarıyer iyi bir kulüp fakat iyi bir takım değil” dedi.

Balcı: Bu futbolla fazla bir şey yapabileceğimizi zannetmiyorum


Takımın başarı elde etmesi için çok çalışması gerektiğinin altını çizen Balcı, “Şampiyonaya bir sürü takım katılıyor ancak içlerinden sadece 1 tanesi şampiyon çıkacak. Sarıyer’de bu takımların içerisine girme başarısı gösterecek. Bu yadsınamaz. Sarıyer iyi bir kulüp fakat iyi bir takım değil. Üst üste yapılan hatalı transferlerle Sarıyer’in kadrosu bozuldu. Bu demektir ki Sarıyer kadrosunda bir türlü taşlar yerine oturtulamıyor. Sarıyer takımı iyi futbol oynamıyor ancak grubumuzda kulüpler bir birine denk güçte. İyi top oynayan maçı alıp götürüyor. Bu arada bizim bazı noksanlarımız var. Sarıyer takımı orta sahada yoğunlaşıyor, gol atmada eksiğiz. İyi top oynayamıyoruz. Bu da kulübün istikrarsızlığını ortaya çıkartıyor. Top bize gülerse şans bize gülerse belki daha iyi şeyler yapabiliriz” dedi.

Balcı: Fikir olarak çalışacak adamlara ihtiyaç var


Kongre ile ilgili konuşan Balcı, şu ifadeleri kullandı: “Kesinlikle yapılması lazım. Kulübün öncelikle çok iyi bir yönetim kurması gerekiyor. Yönetimde maddi gücü iyi olan ve hem fikir olarak çalışacak adamlara ihtiyaç var. 4-5 kişi fikren, bedenen çalışacak adamlar olmalı ve maddi imkan sağlamalılar. Yoksa bir kişinin eline bakarsa, yürümez. Bu mayıs haziran arası yapacağımız kongrede iyi bir yönetim oluşturulması lazım. Oluşturulan yönetim kurulu üyeleri çevreyle iyi temas kurarak işi götürmeleri lazım.”

“Yerel yönetimlerinde çok iyi çalışması lazım”


Balcı son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu arada yerel yönetimlerinde çok iyi çalışması lazım. Hangi başkan olursa olsun ne kadar para verirse versin iyi bir arkadaşlık iyi bir dostluk kuramaz, yardım alamaz ve bu da kulübün aleyhine olur. Yönetim, başkanın karşısında. Belediye Başkanıyla arası iyi değil. Belediye başkanı da kulüple iyi değil. Bu durumu bir araya gelip çözmeleri lazım. Madem belediye başkanının yaptıklarını kabulleniyorsun o zaman aleyhinde bulunmayacaksın. Belediyeyle olan münasebetleri kesmeyeceksin. Durum ortada, zorlanıyoruz ama ne olursa olsun bu zorlukları aşmaya çalışıyoruz. Yönetim kurulu aşmaya çalışıyor. Kulübü iyi bir duruma getirmeye çalışıyor. Yine de verdikleri emekler için teşekkür ederiz. İnşallah her şey iyi olur.”