Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve aldığı galibiyetlerle yoluna dolu dizgin devam eden Beyaz Martılar, spor dünyasını bir numaralı gündemi haline geldi. Özellikle yerel spor camiasında övgülere neden olan başarı bir çok yazarın da  kalemine yansıdı.


Sarıyer’in başarısına duyarsız kalmayan Araştırmacı Yazar, İbrahim Balcı, bugün kale aldığı yazısında galibiyet serisini ve takımın başarısını yazdı.  “Sarıyer, galibiyetlerini seriye bağladı” diyen  İbrahim Balcı,  “Sarıyer, galibiyetlerini seriye bağladı. Başarının bir yolu da seri galibiyet almaktır.  Arka arkaya üç lig maçı galibiyeti ve alınan 9 puan… Bu demektir ki Sarıyer takım olma yolunda büyük aşama kaydetmiş…  Galibiyetlerin devam etmesi halinde beklenenlerin gerçekleşmesi hayal olmaz.” İfadelerini kullandı.

İşte başarı öyküsüne şahitlik eden o yazının tamamı:

Sarıyer Yoluna Devam Ediyor


Sarıyer, galibiyetlerini seriye bağladı. Başarının bir yolu da seri galibiyet almaktır.  Arka arkaya üç lig maçı galibiyeti ve alınan 9 puan… Bu demektir ki Sarıyer takım olma yolunda büyük aşama kaydetmiş…  Galibiyetlerin devam etmesi halinde beklenenlerin gerçekleşmesi hayal olmaz.

Tepecik ligin alt sıralarında, herkes Sarıyer farklı kazanır diyordu ama kazın ayağı öyle değildi. Çünkü öteden beri Tepecik Sarıyer’e ters gelir… O nedenle zor maçtı ama kazanan Sarıyer oldu.

Maçın ilk yarısında ve bilhassa ilk yarının son 25 dakikasında Sarıyer nefis futbol oynadı. Aslında skora 2’ci dakikada ulaşabilirdi ama nedense hakem Mustafa Kürşat Filiz yaka paça yere indirilen Eser’ lehine penaltı verecek yerde Eser’i sarı kartla cezalandırdı. Bu pozisyondan sonra olacak hakem devamlı yanlış düdük çalarak hem oyuncuları ve hem de tribünleri çileden çıkardı.

Sarıyer takım olma yolunda büyük aşama kaydetti derken yanılmadığımızı belirtmek isterim. Takımda Serhat, Semih, Günay ve Fırat sakatlık ve cezaları nedeniyle yer almadı. Hakan, Gökhan, Sami, Mert, Muhammet yedek soyunduruldu. Buna rağmen sahaya çıkarılan takım bilhassa ilk yirmi dakikadan sonra mükemmel futbol oynadı. Takımda maça asılma, yardımlaşma gerçekten mükemmel. Böyle olunca da iyi sonuç almakta zor olmuyor. Sarıyer ikinci yarıda da oyunun hâkimiydi… Nitekim her iki yarıda iki gol bularak 2-0 öne geçti. İki golde güzeldi. Yaşar’ın golü nefis bir akın sonunda kazanıldı. İkinci golü de takımın diğer golcüsü Eser kaydetti. Mert’in şutunu rakip kaleci ceza sahası dışına çeldiyse de Eser havadan inen topu vole ile rakip ağlara gönderince jenerik bir gol imza atmış oldu.

Sarıyer teknik direktörü Bahri Kaya takımda ilk değişikliği 56’ci dakikada Güney’in yerine Mert’i alarak yaptı, 67’ci dakika da ise Gürhan’ın yerine Bilal’ı aldı… Ama 78’ci dakikada Eser’in yerine Muhammet alınınca Sarıyer’in oyun gücü düştü… Eserin oyundan alınmasını rakip iyi değerlendirdi ve defansını üç kişiye bıraktı forvetini fazlalaştırdı ve sol kulvardan öldürücü hamleler yaparak Sarıyer’i hayli bunalttı. Bahri Kaya’nın hamlelerine rakip takım teknik adamı Engin Çalışır da yanıt verdi ve oyuna aldıkları 88. No.lu futbolcu Metin Akan Sarıyer’i zorlayıp durdu, attığı şık golle de durumu 2-1 yaptı. Sarıyer son on dakikada büyük sıkıntılar yaşadı. Ama maçı da bitirmeyi bildi.

Sarıyer takım olma yolunda büyük aşama kaydetti diyoruz… Ama yine de eksikleri var, hem de fazla… Hakemle çok fazla oynuyor futbolcular. Kendilerince yanlış gördükleri her karara itirazları çok fazla ve yoktan yere sarı kart görüp cezalı duruma düşüyorlar. Sarıyer’in yediği gol böyle bir durumdan geldi. Eray’a yapılan fauldü ama rakip lehine düdük çaldı. Eray itiraz ederken oyun başladı, Eray hakeme ve rakibine laf yetiştirmeye çalışırken Sarıyer golü yedi: 2-1.  . Sarıyer gol yemiş Eray hala rakibi ile dalaşıyor. Olacak iş mi bu? Çok yanlış bir hareket… Ya Emre…  Rakibin 6. No.lu futbolcusu Recep Onur Çelik’le müthiş bir itişme içine girdi, hakeme de itiraz etti ve sarı kart yedi. Sarı karttan sonra da itirazına devam etti atılabilirdi. Emre Karaman aman dikkat, itirazın hiçbir yararı yoktur. Bunu bizden iyi bilirsiniz. Aslında oyunu çığırından çıkarmaya gayret eden Recep Onur Çelik’ti ve müthiş kasti sert oynayarak önüne gelene vurup geçti. Hakem rakibe karşı çok müsamahakâr davrandı.

Futbolculara gelince Osman iyi idi. Savunmadan Eray sık sık ileri çıkarak hücuma katkı sağladı ama zaman zaman oyundan koptu, daha serinkanlı oynamalı. Emre çok başarılıydı, sinirlerine hakim olması daha iyi oynamasına yardımcı olur, bunu kabullenmesi gerekir. Berat henüz takıma ta uyum sağlamış değil, Fırat’ı aradık. Emre Bayrakktarbaşı Eser oyundan alınana kadar başarılıydı. Orta alanda, ortada oynayan Soner çok gayretli, Gürhan top ayağında iken iyi, Eser takımın gol gücü ve takımı rakip ceza alanına sürükleyen adam olarak başarılıydı. Mustafa gösterişsiz oynadı ve sahada adım atmadık yer bırakmadı ve başarılıydı.  Güney’de de süreklilik yoktu. Topla buluştuğunda yararlı oldu… En uçta oynayan Yaşar rakip savunma ile mükemmel boğuştu, üstelik bir de gol buldu.

Rakip takım hiç de fena değildi. Müthiş bir mücadele verdiler, maçı asla bırakmadılar. Kaleci Ramazan,  Feyyaz, Gökhan, İlker, Sina ve Metin iyi futbolcular. Ligin alt sırlarına yer almamaları gerekir diye düşünüyorum.

Velhasılı kelam Sarıyer iyi yolda, iyi gidiyor, galibiyet serisini devam ettirdiği sürece, üst sıralara tırmanmaya ve iddialı takımlardan biri olmaya devam edecek. Sarıyerlilerin beklentisi de bu!

Yönetim, teknik eleman ve futbolcu bir yumak olmuşlar, devamı gerekir. Bu da başarıyı getirir. Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç’in verdiği büyük desteği de devam ettirmesi de başarıya büyük katkı verecektir, hatta başarıyı getirecektir.

Bir örnek hareket de devre arasında gördük. İlk yarı biter bitmez dinlenme odasına yöneldik. Malum protokol odası, çay içilecek, simit yenilecek… İşte bir yenilik… Yönetim kurulunun renkli siması Ferhat Göçer, erken gelmiş, kapıyı açmış içeri girenlere hoş geldiniz diyor, tokalaşıyor ve yer gösteriyor… Ne kadar özlenen bir durum değil mi? Ben Sarıyerli olarak gurur duydum. Kutlarım sizi Sayın Göçer…

Yönetim kurulunun sevincini aynen paylaşıyorum, ne kadar sevinseler azdır. Böyle günlere hasret kalmışız, bunu yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz… Hakan Şengül’e gülerek sitem edeyim bari… Neden protokol odasına girmediniz? Odanın soğuk olduğunu biliyordunuz galiba… Protokol odasının kaloriferi yanmıyordu, ha tribün ha protokol odası hiç fark etmedi. İlçe Spor Müdürümüz Namık Şişman bir çare bulur diye düşünüyorum.

Seyirciye ne mi diyeyim? “KÜFÜR YOK, KÜFÜR YOK, KÜFÜR YOK” diye tempo tutarak küfürlü tezahürat yapılmamasını sağlayanlara elbette ki yürekten teşekkür ederim. Hem kapılı tribün ve hem de kale arkası tribünlerinin coşkusu, takıma büyük oranda yansıyor, devam ettirmelerini dilerim. Tebrikler tribün liderleri tebrikler cefakâr arkadaşları, seyirciler…