CHP Meclis Üyesi Mustafa Balcı, Sarıyer Belediye meclisinde yaptığı konuşmada basın özgürlüğünün önemine vurgu yaparak, Türkiye’deki basın özgürlüğüne değindi.


Sarıyer Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında söz alan CHP’li ve AK Parti’li meclis üyeleri 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladı. Bu kutlamalarda en çarpıcısı CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Balcı’nın oldu.

“Türkiye basın özgürlüğünde 151. sıraya geriledi”


Türkiye’nin basın özgürlüğü konusunda dünyanın en geri ülkelerinden biri olduğunu söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Balcı, 3 Mayıs’ın Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Basın Özgürlüğü Günü olarak kabul edildiğini belirterek, “Türkiye basın özgürlüğü sırasında iki sıra daha geri düşerek 151. ülke oldu. Biz sürekli geriye gidiyoruz. Hala gazetecilerimiz yazdığı kitap yüzünden ceza evinde yatıyor. Basın özgürlüğü sadece gazeteciler için değil, tüm toplum için düşüncelerini ifade etmesi açısından önemlidir. Ekmek kadar su hayati önem taşır. Meclisinde siyasilerin özgür olmadığı, ülkesinde sivil toplum kuruluşlarının özgür olmadığı ve ülkesinde 3. Dünya ülkeleri gibi iç savaşın devam ettiği bir ülkede, basının nasıl özgür olacağını bilemiyoruz. Siz yasakladığınız biz Twitter’da yazmaya başladık, siz yasakladınız, biz cümleleri kırpmaya başladık. Siz yasakladınız, biz yeni bir icat geliştirdik. Teknolojiyi geliştirdik. 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Gününüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.