MHP İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Murat  Başesgioğlu, TBMM’ye verdiği soru önergesi ile İstanbul’un UNESCO  tarafından koruma altında olan Emirgan Korusu'nun bitişiğindeki yeşil alanın yapılaşmaya açılıp  açılmayacağını sordu.


Bazı basın organlarında yer alan haberlerde 'Emirgan Korusu'na bitişik 158 dönümlük arazide Alışveriş Merkezi ve gökdelen yapılacağı” iddiaları yer almıştı.

e_18İddialar üzerine harekete geçen MHP İstanbul Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Murat Başesgioğlu, Emirgan Korusu'nun bitişiğindeki yeşil alanın yapılaşmaya açılıp açılmayacağını sordu. Başesgioğlu, Emirgan Korusu’na bitişik 158 dönümlük arazide yapılacağı iddia edilen AVM ve gökdelen ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ömer  Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırması için Türkiye Büyük  Millet Meclisi Başkanlığı’na (TBMM) sunulan soru önergesinde, “158 dönümlük arazide yapılaşmaya imkan verecek planın Bakanlığınızca yapıldığı doğru mudur?

Doğru ise, hangi türde ve ne kadar alana inşaat yapılacaktır?

İhale sonrası, plan notlarının değişmesi yönünde bir talep var mıdır?

Özel bir imar statüsüne sahip Boğaziçi’nde, böyle bir yapılaşma Boğaziçi’nin tarihi, kültürel ve doğal görünümünü bozmayacak mıdır?” diye sordu.