Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sarıyer’deki Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ndeki bölge bazlı dönüşüm kararına dikkat çekti. Bu kararı örnek gösteren Özhaseki, evi yıkılan vatandaşların ev sahibi olacağını vurguladı.

Bakan Özhaseki, İstanbul Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nde basın toplantısı gerçekleştirdi. Burada kentsel dönüşüm ve İstanbul depremine ilişkin bir takım açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki’nin dönüşüm mesajlarında dikkat çeken bir Sarıyer ayrıntısı yer aldı. Evi yıkılanların mutlak bir şekilde ev sahibi yapılacağını kaydeden Özhaseki, Sarıyer örneğini verdi. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde alınan bölge bazlı dönüşüm kararını hatırlatan Özhaseki, “1.4 milyon metrekarelik alanda 7500 konut var. Bölgede mülkiyet İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde” dedi.

 “YERİNDE BİR DÖNÜŞÜM OLACAK”


Vatandaşlara aşırı örgütlerin devreye girmesiyle parayla satıldığını aktaran Özhaseki, “Vatandaş kendi halinde oraya evini yapmış. Bu vatandaşların elinden parası alınmış. Orada şimdi bir dönüşüm olacak. Bu, yerinde bir dönüşüm. Vatandaşlara o mahallede, alt yapısı da düzgün bir şekilde evleri verilecek. Başka bir yere taşınmayacaklar. Devlet katkısı da söz konusu olacak. Eğer evi küçükse, daha büyük bir ev istiyorsa, değerlendirilecek, ödeyeceği şekilde ufak bir borçlanma olabilir” diye konuştu.