İstanbul Kadastro Müdürlüğü tarafından Bahçeköy Merkez ve Kemer Mahallelerinde yapılan ‘Orman Haritalarında Düzeltme’ yapılmasıyla onlarca hane orman sınırları içinde kaldı. Askıya çıkarılan haritalarda 23 Şubat’ta kadar itiraz edilebilecek.


Orman sınırları içinde kalan yerlerle ilgili İstanbul Kadastro Müdürlüğü tarafından çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma sonucu ortaya çıkan haritada onlarca hane orman sınırları içinde kaldı. Konuyla ilgili muhtarlıklara yazı ve harita gönderen İstanbul Kadastro Müdürlüğü, vatandaşların haritayı inceleyerek itiraz etme süresi tanıdı. Süreyi kaçıranlar için, orman haritalarında düzeltildiği haliyle orman bölgesi sayılacak.

İşte muhtarlıklara gönderilen o yazı;


bahçeköyİstanbul Kadastro Müdürlüğü’nden;

İstanbul İli Sarıyer İlçesi Bahçeköy Merkez ve Kemer Mahallelerinde idari sınırları içindeki kesinleşmiş ve tapuya tescil edilmiş orman haritalarında düzeltmeyi gerektiren tutanak, pafta ve zemin uyumsuzlukları 6292 sayılı kanunun 11 maddesinin 10. Fırkası gereğince düzeltilerek, yapılan düzeltme işlemleri teknik raporda ve düzeltme haritasının ozalit kopyasında gösterilmiştir.

Bu teknik rapor ve düzeltme haritasının incelenerek, yapılan düzeltme işlemlerinde hata olduğunu iddia edenlerin ilan müddeti olan 25.01.2016 ile 23.02.2016 tarihleri arasında İstanbul Kadastro Mahkemesi’nde dava açmaları ve dava açıldığına dair mahkemeden alınacak belgenin müdürlüğümüze ibraz edilmesi, dava açılmayan sınırlara ilişkin düzeltme işlemlerinin kesinleştirileceği,

3402 sayılı kadastro kanununun 11. Maddesi uyarınca duyurulur.

kemer mahallesi