Sarıyer eski Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber AK Parti ve CHP ilçe başkanlarından Ferahevler’de yaşanan mülkiyet sorunu ve 26 ailenin mağduriyetinin giderilmesi için ortak çalışmasını istedi.


ak parti chp

CHP Sarıyer ilçe Başkanı Mehmet Deniz ve yönetim kurulu üyelerinin AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nı ziyareti sırasında CHP’lilere eşlik eden Eski Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı  Adnan Ayber, Ferahevler’de yaşanan mülkiyet sorununu çözülmesi için AK Parti ve CHP ilçe başkanlarından rica etti.

“Bu sorunun çözümü için ortak hareket edin”


Ziyaret sırasında söz alan Ayber, “Her iki başkandan da bir ricam olacak. Ferahevler’de yeşil ve park alanında kalan yaklaşık 26 ailenin evlerinin kurtarılması konusunda her iki başkandan da destek bekliyoruz. Orada yaşanan insanlara mülkiyet hakkı tanınmalı. Mağdur olan ailelerin, ev sahibi olacağı kadar arazi var. Hepsi de imarlı yerlerdir. Bunlar bizim komşularımız. Birlik olarak bu sorunu çözelim. Yaşanılan mülkiyet sıkıntısının giderilmesini istiyoruz. Oradaki insanlar yeşil ve park alanındalar oradaki insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için, imara açılan kısımlarda İBB’de tapuları mevcuttur” dedi.

İBB’de bu sorun çözülebilir


Konuyu anlattıktan sonra çözüm önerilerini sıralayan Ayber sözlerine şöyle devam etti: “Büyükşehir zaman zaman bu tür imarlı alanları satışa çıkarabiliyor. Cüzi fiyatlarla vatandaşlar mağdur edilmeden verilmesini istiyoruz. 3 yıl önce 500 lira olan yer şimdi 1500-2000 lira arasında değişiyor.  Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşlar mağdur ediliyor. Her yapabiliyorsanız, ilk günkü fiyatlara çekmeniz vatandaşlarımızı rahatlatacaktır. İBB’nin elinde bulunan yol tapularının hisselere ayrılması mağduriyeti çözecektir.”

Her iki başkandan da tam destek


Konuyu dinleyen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar ve CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, konuyu yakından takip ettiklerini söyleyerek, konunun çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.