Sarıyer Belediyesi, Ayazağa’da elinde tapu tahsis belgesi olan hak sahiplerine 2981 sayılı yasa çerçevesinde tapularını dağıttı. Elinde tapu tahsis belgesi olan ancak yıllardır mülkiyet sorununu çözemeyen Ayazağalılar, dün gece tapularına kavuşmuş oldu.

Ayazağa’da, Sarıyer Belediyesi’nin uhdesinde olan gayrimenkullerin tapusu, Ayazağa Rauf Denktaş Kültür Merkezi’nde yapılan törenle hak sahiplerine verildi. 2981 sayılı yasaya göre, elinde tapu tahsis belgesi olan vatandaşların tapu alması için çalışan Sarıyer Belediyesi, Ayazağa’da metrekaresi 3-4 bin TL’ye satılan araziyi, vatandaşlara emlak vergi beyanı üzerinden 250-300 TL’ye verdi.
“YARATANA CAN, SİZE HİZMET BORCUM VAR”

Toplantıda bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, bilgilendirme toplantıları için asılan tüm bez afişlerin kesilerek ortadan kaldırılması hakkında açıklama yaptı. Genç, “Arazilerin metrekaresini, emlak değeri üzerinden 250-300 TL’ye veriyoruz. Aracılar, ‘Neden bin liraya verip, aradaki farkı kırışmıyoruz?’ düşüncesiyle bunun kavgasını yapıyorlar” dedi. Başkan Genç, vatandaşın bir kuruşluk hakkını alana, “Haram olsun” derken, vatandaşların istemediği hiçbir evraka imza atmayacağı sözünü yineleyerek, “Benim Yaratana bir can, size de hizmet borcum var” dedi.
ÖNCELİK MÜLKİYET SORUNU

1984 yılında, Turgut Özal zamanında çıkan 2981 sayılı yasa, elinde tapu tahsis belgesi olanların, bunu tapuya dönüştürebilme hakkını veriyor. Sarıyer Belediyesi de söz konusu yasayla mağdur vatandaşların sorununa çözüm getiriyor. Mülkü Sarıyer’e geçen arazilerin tapusunu veren Sarıyer Belediyesi, diğer bölgelerde de öncelikle mülkiyet sorununu çözecek.
GENÇ: YAŞAMA DAİR PROBLEMLER ÇÖZÜLMÜŞ OLACAK

Başkan Genç, bölgede mevcut toplam konut sayısının dönüşümle 11 bin 505’den, 22 bin 590’a çıkacağını kaydetti. Ortak donatı alanının (yeşil alan) 69 bin 800 metrekareden 246 bin metrekareye, mastır planda ise 310 bin metrekareye çıkacağına işaret eden Genç, “Dönüşüm tamamlandığında, burada birbirine bakan lüks konutlardan birinin tepesine çıkıp, yeşil alan içindeki sizin konutları izleyeceğiz. Böylece yaşama dair problemler çözülmüş olacak” diye konuştu.
ATALAY: VATANDAŞ DİKKATLİ OLSUN

Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay ise vatandaşların ellerindeki araziyle ilgili olarak gelen tekliflere karşı dikkatli olması gerektiğini belirterek; elinde 10 metrekaresi olan vatandaşın bazı modellerde, hiç dönüşemeyeceğine dikkat çekti. Atalay, “Birazcık birleşerek, tüm vatandaşlarımızın, hak ettikleri maksimum alanı almaları için çalışıyoruz. Vatandaşın istediği müteahhit ile anlaşma özgürlüğü olduğu gibi hiçbiriyle anlaşmayıp kooperatifleşerek, kendi konutunu da üretebilme hakkı var” dedi. Atalay, teknik ekibin her aşamada vatandaşı bilgilendirmeye hazır olduğunu belirterek, “Bizimle anlaşan hiçbir firma da, ‘Belediye adına geldim, binanızı yıkacağım’ diyecek kimse de yoktur. Şükrü Başkan olduğu sürece de hiç kimse binanızı yıkamaz” diye konuştu.