ayazaga3Büyükşehir Yasasıyla Şişli’den alınıp Sarıyer’e bağlanan Ayazağa, Huzur ve Maslak Mahalleleri 30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından belediye hizmetlerini Sarıyer’den almaya başladı. Peki, Türkiye’nin gündeminden düşmeyen sınır değişikliği, hizmet olarak bu 3 mahalleye nasıl yansıyor?  

Seçim öncesinde sokak sokak araştırması yapıldı



Sarıyer Belediyesi hizmetin herhangi bir aksamaya yol açmaması için bu üç mahalle ile ilgili hazırlıklara seçimlerin bir ay öncesinden başladı. Şükrü Genç’in talimatıyla bazı müdürler kendi alanlarıyla ilgili bu üç mahallede çalışma başlattı. Çalışmalar belli bir plan dahilinde yapılarak Şişli Belediyesi’nin eksikleri ve hizmetlerin aksamaması için alınması gereken tüm önlemler raporlanarak masaya yatırıldı.



Tüm aksaklıklar tek tek rapor edildi



Bu çalışmada özellikle Ayazağa halkının Şişli Belediyesi döneminde en çok yakındığı çöp gibi birçok sorununu bitirmek için sokak sokak tüm analizler yapıldı. Yapılan tüm bu analizler ve raporlar çözüm yoluyla birlikte Belediye Başkanı Şükrü Genç’e sunuldu. Sonucunda bu 3 mahallede çöp toplama ihalesine dâhil edildi. Seçimden bir hafta önce ise normal çalışmalar yapılırcasına göreve başlandı. Böylece hiçbir sorun yaşanmadan bu mahalleler devralındı. 

 

ayazaga1-002Sadece çöp toplamak için 3 ekip kuruldu



Seçimlerden hemen sonra Ayazağa, Maslak ve Huzur Mahalleleri için Belediye Başkanı Şükrü Genç’in talimatıyla Sarıyer Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde; 8 çöp aracı, 1 posta aracı, 2 süpürge aracı, 1 tanker ve 60 personelden oluşan 3 ekip kuruldu. Şükrü Genç’in bizzat takip ettiği ekipler 06.00’dan gece 02.00’a kadar görev yapıyor. Yine Fen İşleri ve Park Bahçeler gibi birçok müdürlük gelen taleplere anında cevap veriyor.

 

Ayazağa hiç bu kadar temiz olmamıştı


Yıllardır Nişantaşı’na imrenerek belediye hizmeti bekleyen Ayazağa’da ise halk durumundan şimdilik memnun görünüyor. Sarıyer Belediyesi’nin 2 aylık performansından umutlu olduklarını belirten Ayazağalılar, “Doğrusu ilk bağlandığında kuşkulu bakıyorduk. Ama şuan yapılan rutin çalışmalardan gayet memnunuz. Mesela eskiden çöp toplanırken aksaklıklar olur bazı sokaklara her gün çöp aracı girmezdi. Ama şuan günde 2 kez çöplerimiz alınıyor. Hatta aramızda “Ayazağa hiç bu kadar temiz olmamıştı” diye espri yapıyoruz. Sadece çöp değil, gördüğümüz kadarıyla Yeşiltepe civarında kaldırım çalışmaları da başlamış. Umarız imar gibi birçok problemin çözülmesinde de Şükrü Genç bu şekilde davranır. Bir de Mustafa Sarıgül döneminde devam eden içme suyu hizmeti vardı. Şükrü Başkandan bunu talep ediyoruz” diye konuştular. 
 ayazaga2-002Muhtar Karaman: “Geçmiş döneme göre daha iyi hizmet alıyoruz”

Ayazağa’nın geçmiş dönemlere nazaran daha iyi hizmet aldığını ve sınır değişikliğinin kendilerine faydalı olduğunu vurgulayan Ayazağa Muhtarı Mustafa Karaman, “Alışılmış bir belediye vardı 40-50 yıllık. İnsanlarımızda nasıl olacak diye bir belirsizlik vardı, ama şuan o ortadan kalkıyor. Sarıyer Belediyesinden memnunuz. Şuan rutin işlemler yapılıyor. Çöplerimiz düzenli bir şekilde alınıyor, sokaklarımız düzenli bir şekilde temizleniyor. Park Bahçeler olsun, Fen İşleri olsun tüm birimlerle, başkanımızla uyum içindeyiz. Sokak köpekleri konusunda büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Sabah okula giden çocuklarımız okullara korkarak gidiyor. Vatandaşımızın en büyük şikâyeti bu konuda. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç mülkiyet sorununu yerinde kentsel dönüşüm ile çözeceğine söz verdi. Bizim tek istediğimiz Ayazağalıların mağdur olmadan birebir daire sahibi edilmesidir. 5 binlik planlar çıktı, binlik planların da çıkarılmasını bekliyoruz. Ayazağa-Bahçeköy-3.Köprü arası yol çalışmamız da Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ediyor” diye konuştu.

Kaynak: Sarıyer Manşet