Sorunlar yumağıyla yıllarca mücadele eden Ayazağa Mahallesi  ‘Büyükşehir Yasası’yla Sarıyer’e bağlanmasından sonra rahat bir nefes aldı.  50 bin nüfuslu mahallenin Sarıyer’e bağlanmasıyla birlikte başta eğitim olmak yol, elektirik ve su gibi temel sorunları bir bir çözüme kavuşuyor.


‘Büyükşehir Yasası’yla Sarıyer’e bağlanan Ayazağa Mahallesi, sorunlarından bir bir kurutuluyor. Hizmet için yola çıkan CHP’li Sarıyer Belediyesi yıllarca sorunlarla boğuşan mahalle için kollarını sıvadı. Belediye başta eğitim olmak mahallenin yol, elektrik, altyapı ve su gibi temel sorunlarını çözecek projeler hayata geçiriyor.
ahmet doğmacıMahalleye son 6 ayda Sarıyer Belediyesi tarafından çok sayıda yatırım yapıldı. Ek hizmet binasının da önümüzdeki günlerde açılacağı mahallede çocuklara yönelik hizmetlerde sürüyor. Belediye SAGEM’in (Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi) 10. Şubesini Ayazağa’da binlerce öğrencinin hizmetine sundu.

Yine hizmet kapsamında Sarıyer Belediye Meclisi Ayazağa 208. Sokak Sivas Mahallesi’ndeki hanelerin yol, su, elektrik ve doğalgaz ihtiyaçlarının karşılanması için ortak karar aldı. Alınan karardan sonra mahallede çalışmalar başladı. Mahalledeki değişim ve mahalleye yönelik hizmetler ise vatandaşları memnun etmiş durumda. Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç ve ekibine güvenen duyan halk umutla çalışmaların biteceği anı bekliyor.

“Terk edilmişlik duygusundan ancak hizmetle kurtuluruz”


hasanGazetemize konuşan Hasan Aydoğan, Sarıyer’e daha yeni bağlanan mahallede kısa süre içerisinde birçok hizmetin yapıldığını söyledi. Şişli Belediyesi döneminde Ayazağa’ya hizmet yapılmadığını belirten Aydoğan , “Alt yapı, trafik sorunu ve imar konusunda çalışmalar yapılmalıdır. Bizler kendi kaderimize terk edilmişlik duygusundan ancak hizmetle kurtuluruz. Çocuklara ve geçlere yönelik hizmetle daha fazla olmalıdır” dedi.

“Bize üvey çocuk gözüyle bakmazlar”


Şişli Belediyesi döneminde mahallenin boş bırakıldığını, hizmet yapılmadığını belirten Ahmet Doğramacı Ayazağa’nın Sarıyer’e bağlanmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti. Mustafa Sarıgül’e kıyasla Genç’in daha çok çalışacağını iddia eden  Doğramacı, “Ayazağalılar Şükrü Genç’i daha önceden de çok yakından takip ediyoruz.Umarız bize aynı hizmeti verirler, bize üvey çocuk gözüyle bakmazlar” dedi.