Ayazağa Halk Sağlığı Merkezi’nde ücretsiz olarak hizmet sunulan Ağız ve İş Sağlığı Kliniği’ne olan ilgi, Sarıyer sınırlarını aştı.

Sarıyer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olan merkezde ücretsiz olarak sunulan hizmetlerden birini de ağız ve diş sağlığı alanı oluşturuyor. Halka ücretsiz olarak sunulan ağız ve diş sağlığı hizmetinden randevu alarak yararlanılıyor. Bu hizmete Sarıyer dışından da rağbet geliyor. Diş tedavisi için Bakırköy’den gelen bir vatandaş,  “Hizmetleri çok beğeniyorum. Çok güzel karşılandık. Koltuğa huzurla oturdum. Çünkü hepimizde diş ve ağzımızı açma korkusu var. Güler yüzle karşılanmamız güven verdi. Bu kadar hasta odaklı olabileceğini düşünmemiştim. Huzurla buradayım” dedi.

“ESKİDEN SINIRLI SAYIDA İŞLEM YAPILIYORDU”


Klinik Şefi İlay Baydili de Türk toplumunun, ağız ve diş sağlığına Batılı toplumlara oranla daha az özen gösterdiğini söyledi. Klinik çalışmaları ile ilgili de konuşan Baydili, daha önce yapılmayan hizmetlerin olduğunu belirtti. Yaklaşık bir yıldır diş taşı temizleme, dolgu gibi işlemlerin yapıldığını kaydeden Baydili, Öncesinde sınırlı sayıda işlem yapılıyordu” ifadelerini kullandı.