Toplumsal Haber Genel Yayın Yönetmeni Ali Avcu yine gündemin nabzını tutacak yeni bir yazı hazırladı.

Eskiden çek senet tahsilatçıları vardı. Omuzları düşük ayakkabılarının topuğuna basarak yürüyen çakal sürüleri… Şimdi onların yerini kravatlı ve Türkiye Barolar Birliğine üye bazı sözde avukatlar almış.
ŞANTAJ VE TEHDİTLE ALACAK TAHSİL EDİYORLAR

Son bir kaç yıldır kendisini daha da hissettiren ekonomik sıkıntılar halkı kredi ve borçlanma konusunda çaresizliğe itti. Borçlanmadan dolayı haliyle yüzbinlerce kişi icralık oldu. Bu durumu fırsat bilen bazı sözde hukuk büroları şantaj ve tehditlerle borçlu vatandaştan alacak tahsil etmeye çalışıyorlar.
HUKUK BÜROLARI ŞANTAJ VE TACİZE DEVAM EDİYOR

Hukuk büroları adı altında örgütlenen bu sözde hukuk büroları önce bünyelerinde bir çağrı merkezi kuruyorlar. Sonra bu çağrı merkezleri üzerinden borçlu vatandaşları sabah, akşam ve hafta sonları dahil telefon mesajları ile sözlü olarak taciz ve şantaj yapmaya başlıyorlar. Taaki borçlu kişinin artık çıldıracak duruma gelmesini sağlayana kadar telefon tacizleri devam ediyor. Sonra çıldıran ve ruh sağlığı iyice bozulan vatandaşın sinirlerine hakim olamayıp sözde hukuk bürolarının çağrı merkezinden arayan kişiye kötü laf söylemesini sağlayana kadar bu taciz telefonlarının ardı arkası kesilmiyor. Sonrası malum ruh hali bozulan vatandaş istemeyerek de olsa ağzından çıkan kötü laflar karşısında birde bu hukuk büroları tarafından hakaret davaları şantajı ve tehditleriyle karşı karşıya kalıyorlar.
ÇOCUKLARA ŞANTAJ, TACİZ VE TEHDİT

Bunları da yeterli bulmayan mafyatik sözde hukuk büroları yine bünyelerinde oluşturdukları çağrı merkezleri aracılığıyla borçlu kişinin eşini dostunu yakınını, komşusunu ve reşit olmayan çocuklarına varana kadar arayıp sözlü taciz, şantaj ve tehditlerine devam ediyorlar.
BABANI HAPSE ATACAĞIZ BABASIZ KALACAKSIN

Bugün, bir arkadaşımın 16 yaşındaki çocuğunun kullandığı cep telefonunu arayan kişi, çocuğa “babanız borcunu ödemediği için onu hapisle cezalandıracağız sizde babasız kalacaksınız” diyor. Çocuk ağlayarak annesini arıyor. “Anne babamı hapse atacaklarmış” diyor. Anne çocuğu biraz teselli ettikten sonra çocuktan kendisini arayan numarayı alıp Baba’ya iletiyor. 0216’yla başlayan numarayı arayan baba, telefonu açan kişiye kim olduğunu soruyor. Telefona cevap veren kişi alaycı bir şekilde Kadıköy Kozyatağı’nda bulunan Karahan hukuk bürosu olduğunu söyleyerek “siz kimsiniz” diyor. Baba biraz sinirli bir şekilde ismini söylüyor. Aldığı cevap ise “beyefendi borcunuzu neden ödemiyorsunuz.” Baba şaşkın bir şekilde “tamamda hanımefendi borç benim. 16 yaşındaki çocuğu aramaya hakkınız yok” diye çıkışıyor. Telefonun öbür tarafında bulunan ismini bilmediği sözde hukuk bürosu çalışanı alaycı, tehditvari ve tahrik edici konuşmalarına devam edince baba sinirlerine hakim olamayarak tuzağa düşüyor. Ağzını açıp gözünü yumuyor. Ağzına ne geldiyse söylüyor. Telefona bakan kişi ise görevini başarıyla yapmanın mutluluğu içerisinde “mahkemede görüşeceğiz” diyerek telefonu kapatıyor.
KARAHAN HUKUK BÜROSU ADI ALTINDA ÇETELEŞMİŞLER

Kimdir bu Karahan Hukuk bürosu? Diye internetten araştırdığımda karşıma çıkan http://www.karahanhukuk.org sitesine bir göz atıyorum hakkımızda kısmında savunma hakkının kutsallığı ile temel hak ve özgürlüklerden utanmadan sıkılmadan bahseden KARAHAN hukuk bürosu 16 yaşındaki bir çocuğu babasının borcundan dolayı arayarak tehdit ve şantaj yapabiliyor. Sonrada kamuoyunu ve insanları yanıltmak için tanıtım sitesinde bir hukuk bürosu ve çalışanlarının uyması gereken ilkelerinden bahsederken biryandan da borç batağına düşmüş geçim sıkıntısı yaşayan yurttaşlara taciz ve şantaja devam ediyor.
HUKUK ADI ALTINDA FAALİYET GÖSTEREN BU ÇETELERE KARŞI ÖNLEM ALINMALI

Buradan yeni Adalet Bakanı olan Sayın, Abdülhamit Gül Bey efendi ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Sayın, Metin Feyzioğlu’na toplum içerisinde daha fazla sosyal vakalara ve olaylara sebep olmadan hukuk adı altında faaliyet gösteren bu çetelere karşı gerekli önlemleri almaları için kamu adına çağrıda bulunuyorum…