15 Nisan itibariyle denizlerde trol ve gırgır ağlarıyla avcılık yapan balıkçılar için av yasağı başladı. Avlanma sezonu 1 Eylül’de başlayacak.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014-2015 balıkçılık av sezonu kapanışı hakkında bir açıklama yayımladı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada 15 Nisan Çarşamba günü itibariyle tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağının başladığını belirtti. Av yasağıyla birlikte teknelerini bakım ve onarıma alacak olan balıkçılar, bu yıl av mevsiminin çok zayıf geçtiğini, umduklarını bulamadıklarını belirterek, denizlerde bu yıl balığın az olduğunu söylediler.

Gül: Bu sene palamut ile lüfer pek olmadı


Bu sezon en çok istavrit, hamsi, çinekop, mezgit, Akdeniz ve Karadeniz mezgiti avladıklarını ifade eden İstanbul Balık Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yaşar Gün, “Bu balıklar şu anda da var. Mesela bu sene palamut ile lüfer pek olmadı. Lüferin küçüğü sarıkanat bu sene çıkmadı. Diğer yıllarla karşılaştırma yaptığımız zaman bu yıl çok düşüktü” dedi.

“Yasaklara herkes uymalı”


Gün, “Şu an Kalkan mevsimi. Kalkan da dışarıdan geliyor. Bizim burada az çıkıyor. Küçük amatör balıkçılara şu an avlanmak yasak değil. Küçük boy teknelerle, oltayla balık avlanabiliyor” bilgisini verdi. 10 yıl önce av yasağının 15-20 Mayıs’ta başladığını anımsatan Gün, “10 yıldır av yasakları 15 Nisan’da başlıyor. Eskiden Mayıs’ın 5’ine kadar avlanma devam ediyordu. Ondan sonra yasak başlıyordu. Böyle daha iyi. Çünkü bu dönem balıkların yumurtlama dönemi” olduğunu belirtti.