Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenli olarak okullarda gerçekleştirilen atık yağ semineri devam ediyor.


Sarıyer’deki öğrencilere bitkisel atık yağlarla ilgili bilgilendirme amaçlı yapılan toplantıların yeni eğitim ve öğretim yılındaki ilk adresi Türkan Efe Ortaokulu oldu. Çevre bilincini küçük yaşlarda öğrencilere kazandırma ve farkındalık oluşturma amacıyla okullarda seminerler veriliyor. Doğayı kirleten ve insan sağlığını tehdit eden bitkisel atık yağların ne olduğu, nasıl oluştuğu ve doğaya zararlarının neler olduğunu anlatan Ferdi Danışıkkaya, Sarıyer’deki toplama noktaları hakkında bilgi verdi.

Danışıkkaya, zararları anlattı


Atıkların çöp olmadığını öğrencilere anlatan Danışıkkaya su danışkayakirliliğinin %25’ini atık yağların oluşturduğunun altını çizerek ‘’Kullanılmış yağlar lavaboya döküldüğü zaman dren sistemine sıvanır, kanalizasyon borusu içindeki atıkların yapışmasına ve zamanla borunun daralmasına neden olur. Kanalizasyona dökülen atık yağlar diğer atıkları tutar ve kanalizasyon sisteminin kullanılamaz hale gelmesine sebep olurlar. Böylece su arıtma tesislerine zarar verir’’ dedi.

Seminerler devam edecek.