Geçtiğimiz sayımızda “Özkaya: Sınırlarımızla oynamayın” manşetiyle gündeme taşıdığımız haberimiz ile ilgili Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu.


Sarıyer’in en büyük köyü olan Uskumruköy’ün bir bölümünün Sarıyer Belediyesi tarafından Zekeriyaköy’e bağlanmak istenmesi tartışmalara sebep olmuştu. Sınır tartışmalarına açıklama Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay’dan geldi. Pehlivanoğlu'na konuşan Atalay, Sarıyer’de köylerin 1950'li yıllarda kadastro ile  sınır olduğunu ve valilik yetkisinde olan hudutnameler olduğunu söyledi. Muhtarların sorunu bir teknik sorun gibi öne çıkardıklarının altını çizen Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay, muhtarların Kaymakamlık ve Valilik gibi kurumlara itirazlarda bulunduklarını ve bu itirazların çoğunun kanunun belirttiği kriterlerde olmadığını söyledi.

 “Sarıyer’in imar sorununu çözeceğiz”


Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay Sarıyer’de öncelikle imar sorunu olduğunu vurguladı. Bu sorunun çözülmesinde son evreye girildiğini belirten Atalay “Belediye Başkanımız Şükrü bey pes edecek gibi görünmüyor; mülkiyet ve planlama sorunu bizim öncülüğümüz. Çözmeden görevimizi bitirmeyeceğiz. İki tane belediye hizmet binası sözü verdik ve layıkıyla yaptık. Yerel bir belediyenin bütçesiyle yapılacak işler değil. Yaşam evleri kreşler yapıldı. Bunlar da belediyenin mülkiyetini değerini artıran önemli projelerdir. Şimdi bizim bir tek işimiz kaldı; plan ve mülkiyet. Bunları da çözeceğiz” diye konuştu.

Haberin bütün detayları gazetemizin 98. sayısında yer alacak...


Haber: Nevra YERLİKAYA