Sarıyer’de bankacı annesini boğarak öldüren kadının duruşmasına devam edildi. Tutuklu olarak yargılanan Aslı Sönmezer’in ‘kasten adam öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırılması talebinde bulunuldu.

Duruşma İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu Sönmezer ile tarafların avukatlarının katıldığı duruşmaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları da katılım sağladı. Cumhuriyet Savcısı Kerem Yılmaz, esas hakkında mütalaa açıklamasını yaptı. Yılmaz, bir diğer savcının, oluş kısmına dair belirttiği görüşlere katıldığını açıkladı. Bir önceki mütalaada sanık için haksız tahrik indiriminin uygulandığını anımsatan Sönmezer, bu hükmün şartlarının oluşmadığını söyledi. Mütalaada yer alan cezanın maddi hususun gözden geçirilmesini isteyen savcı, kasten öldürme suçuna ait düzenlemelerin yer aldığı madde uyarınca, ağırlaştırılmış müebbet talebinde bulundu. Mahkeme ise duruşmanın ertelenmesi yönünde karar aldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ


Olay, 26 Aralık 2015 tarihinde Uskumruköy’de meydana geldi. Bir bankada üst düzey yöneticilik yapan annesi Belgin Hızal’ı boğarak öldüren Aslı Sönmezer daha sonra emniyet güçlerini aradı ve teslim oldu. Konuyla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sönmezer’in cinayeti akıl hastalığı sebebiyle işlemiş olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Bu kapsamda da sanığın tedavi görmesi talebi mahkemeye iletildi. Ancak, Adli Tıp Kurumu’ndan mahkemeye sunulan raporda, Sönmezer’in cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde görüş bildirildi.