Surp Hripsimyants Kilisesi ve mezarlığı vakfı tarafından, yaklaşan paskalya bayramı öncesi son oruç yemeği düzenlendi.


Medz Bahk (Büyük Oruç) dönemindeki Ermeniler için verilen Arevakal yemeklerinin sonuncusu Büyükdere Srpots Hripsime Guys Kilisesi’nde gerçekleşti. Düzenlenen yemeğe Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya, Sarıyer Belediye Meclis üyesi Hüseyin Coşkun ve Büyükdere Mahallesi Muhtarı Ali Yazıcı katıldı.

zakesyosYemekte konuşan Rahip Zakeos Ohanyan,  "Camiler, cemevleri, havralar, kiliseler, dua edilen her yerde Allah vardır. Burası da sizin eviniz, Allahın evi, hoş geldiniz” dedi. Baş Rahip Zakeos Ohanyan, daha sonra Medz Bahk (büyük Oruç) hakkında  kaymakama bilgi verdi.

 Bilgin: Sarıyer’i güzel yapan yaşayan insanların güzelliğidir 


Programa Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin davet edildi.  Büyükdere Srpots Hripsime Guys Kilisesi cemaatiyle bir araya geldiği oruç yemeğinde; Ermeni Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Süme, Baş Rahip Zakeos Ohanyan ve Kilise Papazı Der Şirvan Kahana Mürzyan ile sohbet eden Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, büyük oruç yemeğine davet edilmiş olmaktan ve orada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek “Değerli vakıf başkanımız Murat Bey böyle güzel bir etkinliğin olacağını haber verince diğer programlarımızı bırakarak siz değerli vatandaşlarımızla bir araya gelmeyi uygun bulduk. Sarıyer’imiz çok güzel bir ilçe bir yeri güzel yapan, orada yaşayan insanların güzelliğidir. Sarıyer de, bin bir çeşit rengin bir araya geldiği, herkesin gerçekten birbirine saygı ve sevgi gösterdiği bir yer. Burada bulunan siz değerli kardeşlerimiz de Sarıyer’e çok önemli değerler katıyorsunuz bizler bunların bilincindeyiz ve sizlerle her zaman birlikte olmayı arzu ederiz. Sizlerle bu sofrayı paylaştığım için büyük mutluluk duyuyorum, hepinizin orucu mübarek olsun ibadetleriniz kabul olsun” dedi.