31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Tarabya Mahallesi Muhtar Adayı olan Turan Altun, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Altun, “Tarabya’da değişim şart” dedi.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na projeleri ile ilgili bilgiler veren Altun, “Muhtarlık dededen toruna miras kalmaz, değişim için gençlik tercih edilmeli” diye konuştu.

Yaşadığı yere hizmet için aday

30 yıldır Tarabya’da ikamet ettiğini söyleyen Altun, “1983 yılında Sivas’ta doğdum. 30 yıldır Tarabya Mahallesi’nde ikamet ediyorum. İlkokulu da mahallemde okudum. Ayrıca kamu yönetimi bölümü mezunuyum. Şuan aktif olarak yabancı bir şirkette müşteri yönetim uzmanı olarak çalışıyorum” dedi.

“Muhtarlık aktif olmayı gerektirir”

Muhtar olacak kişinin aktif şekilde çalışması gerektiğini vurgulayan Altun, “58 yıldır Sayın Refet Bey muhtarlık görevini yürütüyor. Fakat muhtarlık sahada aktif olarak çalışmayı gerektirdiği için dinç, dinamik, girişken ve hizmet için sabırsız bir yönetimin olması gerekiyor. Tarabya’da değişim şart. Bu yüzden “Muhtarlık dededen toruna miras kalmaz, değişim için gençliği seçin” sloganıyla çalışmalarımı yürütüyorum” diye konuştu.

“Mahallem büyük teveccüh gösteriyor”

İkinci kez muhtar adayı olan Altun, “Geçtiğimiz seçimlerde de muhtar adayı olmuştum. Az bir fark ile kaybetmişti. Tarabya’da 13 bin 799 seçmen var. Herkese ulaşmaya çalışıyorum. Bu kapsamda toplantılar gerçekleştiriyorum. Sağ olsunlar mahallem de büyük teveccüh gösteriyor. Kazanacağımı düşünmeseydim ikinci kez aday olmazdım” ifadelerini kullandı.

“Mahallemde çözülemeyen sorunlar”

Tarabya’da çözülemeyen sorunların olduğuna dikkat çeken Altun, “Mahallemde çözülemeyen sorunlar mevcut. Tüm bunları sonuca bağlamak için muhtar adayı oldum. Tarabya geniş bir mahalle. 8 camii, 1 cemevi bulunuyor. Yüzde 55’i sitelerden oluşuyor. Yol ve ulaşım ile alakalı problemlerimiz var. Bunlarda kolaylıkla çözülebilir. Muhtar olduğum takdirde sorunları çözecek projelerim mevcut. Bunları çözmek için aktif çalışacak bir muhtarın olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Muhtarlık bir bayrak yarışıdır”

“Muhtarlık bir bayrak yarışı ve hizmet işidir” diyen Altun şunları söyledi: “Bu hizmetin yavaşlamaması gerekiyor. Bende bu bayrağı devralmak istiyorum. Muhtar, mahallesiyle iç içe olan kişidir. Sorunlarıyla bire bir ilgilenmek durumundadır. Bende bunu bire bir sağlayacağım. Muhtar seçildiğim takdirde mahallede yapacağım her şeyde mahalle sakinlerinin haberi olacak. Belirli aralıklarla bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceğim.”