İstanbul Büyükşehir Belediyesi derneklerden sorumlu bir heyet Sarıyer Sivaslılar Derneği’ni ziyaret ederek, derneğin çalışmaları, faaliyetleri ve Sarıyer’in sorunlarıyla ilgili Başkan Ali Genç’ten bilgi aldı.


 İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen derneklerden sorumlu bir heyet Sarıyer Sivaslılar Derneği’ni ziyaret etti. Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç ve yönetim kurulu üyeleri Sarıyer’in sorunları hakkında bilgi verdi. Sorunları dinleyen heyet, rapor tutarak, sorunların çözümü için elinden gelecek her türlü çalışmayı başlatacaklarını bildirdi.

"Önemli çalışmaları takdir eder, eksiklikleri eleştiririz"


sasider

Sivaslılar Derneği Başkanı Ali genç, ziyarette gelen heyete Sarıyer’in sorunlarını anlatarak, bu sorunların çözümü için Kadir Topbaş’ın harekete geçmesini isteyerek, çözüm bulunmasını isteyerek,STK olarak Sarıyer’in sorunları en çok bizi etkiliyor. Sarıyer’e yapılan gerek tünel gerekse yapımı devam eden hastane gibi hizmetleri takdir ettiğimiz gibi eksiklikleri de söylemeyi borç biliriz. Sarıyer’in en başta gelen sorunlarından bazıları; imar ve balıkçılık sorunu gelir. Buradaki halk evini bile boyayamıyor. Balıkçılar sorunlarla boğuşuyor. Bunların dışında Sarıyer git gide geriliyor. Merkezde bulunan kaymakamlık ve adaliye binasının taşınması Sarıyer’i olumsuz anlamda çok etkiledi. Hizmet yapan kim olursa olsun teşekkür ediyoruz. bu teşekkürü hizmeti yapan kimse, STK olarak yanında duruyoruz” dedi.

Genç: Balıkçılık, sorunu siyasi malzeme yapılıyor


Sarıyer’in en büyük sorunlarının başında balıkçılık sorunun geldiğini belirten Genç, “Herkes seçim dönemi gelerek sözler verip gitti. Hiç kimse sorunu çözmedi. Balıkçılık sorunu hep siyasi malzeme olarak kullanıldı. Madem balık Sarıyer’de tutuluyorsa, buradaki esnafta, vatandaş da kazanmalıdır. Balıkçılarımız çok ilkel ve zor şartlar altında çalışıyor. Bu sorunun çözümü için uygun alanlar var. Burada barınabilecekleri bir alan oluşturulmalıdır. Bu sorun çözülemeyecek zor bir sorun değildir. Balıkçıların barınacağı bir alan oluşmasından hem balıkçılarımız, hem halkımız hem de belediye kazanmış olacak. Mahalle aralarında hijyenden uzak, Sarıyer’e yakışmayan görüntülerle karşılaşıyoruz. İstendiği zaman yapılmayacak bir şey değil, bu sorun 30 senedir devam ediyor. Bu sorunun çözümü için bütün güçler bir araya gelmelidir. Bu konu da Kadir Topbaş’tan da yardım bekliyoruz” diyerek sorunun çözüm bulmasını istedi.

Sarıyer adliyesi geri getirilsin


sasiderYaşanan sorunları tek tek dile getiren Genç, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Vatandaşlar mağdur ediliyor. Adalet Bakanlığı’nın talimatı ile Büyükdere’deki Adliye Sarayı boşaltıldı. Bundan vatandaşlarımız ve çevresinde bulunan esnafımız olumsuz etkilendi. Adliye Sarayı’nın Sarıyer’e yeniden kazandırılması lazım. Bu açıdan siyasi parti ve yetkili kurumlar çaba harcamalıdır. Burada Sarıyer’de birçok arazi var. Adalet sarayı geri getirilip bu mağduriyet giderilmelidir.

İmar sorunu


Sarıyer’in imar sorununu aciliyet arz ettiğini belirten Genç, “Mafya geliyor istediği şeyi yapabiliyor da masum namuslu vatandaş evine bir çivi çakamıyor. Çatısından boyasına kadar vatandaşlar mağdur ediliyor. Bu sorun yasal çerçeve içerisinde derhal çözülmelidir. Bu konuda herkesin samimiyetle yaklaşması lazım. Ama bu rant aracı olarak görüldüğü için insanlar mağdur ediliyor. Mevcut kanun vatandaşın yanında yer almadığı gibi Sarıyerliler mağdur edildi. Parası olan her şeyi yaparken, parası olmayanın evini bile boyayamıyor. Bu konu çok hassa bir konu herkes üstüne düşeni yaparak, mağduriyet giderilmelidir. Bu konu İstanbul yerelinde çözülemiyorsa Ankara’ya taşınmalı, gerekirse yasanın değiştirilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Haber: Nevzat TEMEL