Türk Halk Müziğinin önemli isimlerinden Sanatçı Ali Ekber Çiçek, ölümünün onuncu yıl dönümünde Sarıyer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından seslendirilen türküleri ile anıldı.


Zafer Gündoğdu’nun yönetiminde ki koronun yanı sıra Erdal Erzincan, Cem Doğan ve Özge Çam’ın sahne aldığı geceye katılan konuklar türkülere hep bir ağızdan eşlik ettiler.

2006 yılında hayatını kaybeden Halk Ozanı Ali Ekber Çiçek’in ölüm yıl dönümünde düzenlenen anma programı “Gönül gel seninle muhabbet edelim” türküsü ile başladı. Ali Ekber Çiçek imzasını taşıyan ve dillerden dillere dolaşan türkülerle dolu gecede Türk Halk Müziği sanatçıları Erdal Erzincan, Cem Doğan ve Özge Çam konuk sanatçı olarak sahne aldılar.

Gündoğdu: Bu topraklardan Ali Ekber Çiçek geçti

Sarıyer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nu yöneten Zafer Gündoğdu, “Bu topraklardan Ali Ekber Çiçek’in geçtiğini, ona yakışan bir saygıyla eda etmek, onu tekrar yad etmenin onurunu yaşıyoruz. Büyük ustanın anısı önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

Genç, “Yar İçerden” türküsünü seslendirdi

1Konseri Sarıyerli davetlilerle izleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Zafer Gündoğdu’nun daveti üzerine sahneye çıktı. Erdal Erzincan’ın kendisine bağlamasıyla eşlik ettiği “Yar içerden türküsünü seslendiren Başkan Genç, “Bir gün Erdal Erzincan çalacak, sen söyleyeceksin deseler inanmazdım” şeklinde konuştu.

Halk Ozanı Ali Ekber Çiçek’i anma gecesi, kendisinin de son seslendirdiği türkü olan “Yalansın dünya” türküsünün Başkan Genç, Zafer Gündoğdu, Erdal Erzincan, Cem Doğan, Özge Çam ve koristlerin hep bir ağızdan seslendirilmesiyle sona erdi.