AK Parti Sarıyer ilçe teşkilatı '21 Ekim Gazeteciler Bayramı' etkinlikleri kapsamında Sarıyer’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Etkinlikte AK Parti Sarıyer ilçe Başkanı Salih Bayraktar tarafından Sarıyer’e hizmetlerinden doalyı yerel gazetelere plaket verildi


AK Parti Sarıyer ilçe teşkilatı '21 Ekim Gazeteciler Bayramı' etkinlikleri kapsamında Sarıyer’de görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Sarıyer Demirciköy’de bulunan Uzunya Resturan’ta düzenlenen kahvaltılı toplantıya AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, Cemil Özbalta, Mehmet Çakır, İsmail Bülbül, Sabri Avcı, İlknur Arı, Hüseyin Cevahiroğlu, A.Erol Akkuş, İlhan Bal, Abdullah Akşahin, Sedat Kamburoğlu, Fatih Türk, Cengiz Tekin ve Ayşe Usta katıldı. Toplantıya yerel basının da ilgisi yoğundu. Kahvaltıda yapılan konuşmalarla yerel gazeteciliğin önemin altını çizen AK Parti Sarıyer ilçe teşkilatı,  toplantı sonunda AK Parti Sarıyer ilçe Başkanı Salih Bayraktar, tarafından Sarıyer’e hizmetlerinden dolayı yerel gazetelere plaket verildi.

Bayraktar: Basının sorumluluğu çok ağır


akp-kavaltı--fotoPlaket töreninde konuşan AK Parti Sarıyer ilçe Başkanı Salih Bayraktar, fikir ve düşünce özgürlüklerinin geliştirilmesi konusunda yerel basına büyük bir sorumluluk düştüğünü ifade etti. AK Parti teşkilatı olarak yerel basının yanında olduklarının altını çizen Bayraktar, yerel medya mensuplarının zorlu koşullarda görev yaptığını belirterek “ Eleştirilerinizle bizler görevimizi tamamladık bu açıdan sizlere teşkilatım adına sizlere çok teşekkür ederim. Sarıyerimiz için doğur, faydalı ve güzel işler yapma adına bu güzel diyaloğumuzu artırarak yolumuza devam etmeliyiz. Basın mensubu arkadaşlarımızın görevlerini icra ederken gecelerini gündüzlerine kattığını biliyoruz. Demokrasimizi sağlam ve güçlü temler üzerinden oturtmak fikir ve düşünce özgürlüklerini geliştirmek adına basın çok önemlidir.  Doğru dürüst ilkeli ve tarafsız bir şekilde toplumu yönlendiren ve bilgilendiren kurumlar olarak sorumluluğunuz çok ağır.Bu anlamda sizlere kolaylıklar diler ve yanınızda olacağımı bildiriyorum” dedi.

Bayraktar: Yerel medyaya inancımız tam


foto-ffYerel medya çalışanlarının bayramın kutlayan Bayraktar, “Hep birlikte sorumluluk bilincini taşıyan kişiler olarak sizlerle el ele gönül gönülle ülkemiz, milletimiz için güzel işler yapacağımıza inancımız tamdır.  Bildiğiniz gibi 21 Ekim 1860 yılında Tercüman-ı Ahval gazetesi yayın hayatını girmiş ve Agâh Efendi’nin İbrahim Şinasi’nin yardımıyla çıkarılan ve sahibi Türk olan özel fikir gazetesinin çıkış günü Türk Basını'nca da benimsenmiştir. Bu nedenle bizlerde 21 Ekim günü gazeteciler günü olarak kutlanıyor. Bu vesileyle siz değerli medya çalışanlarını Gazetecilik günü kutluyorum. Mesleki hayatınızda başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

akp-kavalatı-foto foto-plaket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

plaket-foto2