AK Parti ile MHP Yeni Anayasa Taslağı’nda Anlaştı; Teklif Haftaya  Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulacak!
 Başbakan Yıldırım ve MHP lideri Bahçeli, yeni anayasa çalışmaları kapsamında üçüncü kez bir araya geldi ve metin üzerinde anlaştı. Teklif, haftaya Meclis’e sunulacak. Taslak’taki en büyük değişiklik ise Cumhurbaşkanı ile ilgili.

ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE BULUŞTULAR

Başbakan Binali Yıldırım, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında Çankaya Köşkü’nde MHP Genel Başkanı Devlet Başkanı ile son kez bir araya geldi. Görüşmede, bu doğrultuda gelinen aşamanın detayları değerlendirildi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1,5 saat sürdü. Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Bahçeli, Çankaya'daki kritik zirvenin ardından ortak açıklama yaptı.

“GÖRÜŞMEMİZ OLUMLU GEÇMİŞTİR”

Ortak açıklamada sözü ilk MHP lideri Bahçeli aldı. Bahçeli "Bugünkü görüşmemiz son değerlendirmeler ışığında olumlu geçmiştir. İnşallah çok kısa bir süre içerisinde TBMM'ye bir metin sunulmuş olacaktır." dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ HAFTAYA MECLİS’E SUNACAĞIZ”

Başbakan Binali Yıldırım ise şunları kaydetti: "Anayasada sınırlı bir değişiklik yapılması konusu bir süredir memleketimizin gündemindedir. Bu konuda Milliyetçi Haraket Partisi'yle birlikte yürüttüğümüz çalışmalar, müzakereler belirli bir olgunluğa erişmiştir ve son gözden geçirmeler de yapılacak ve önümüzdeki hafta inşallah Ak Parti olarak, Adalet Kalkınma Partisi olarak, Anayasa değişiklik teklifimizi Türkiye Büyük Millet Meclisine sunmuş olacağız.”dedi.

CUMHURBAŞKANI’NIN PARTİSİYLE İLİŞİĞİ DEVAM EDECEK

Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti: “AK Parti kendi anayasa değişikliği olarak bu teklifi sunacak. Şüphesi sunacağımız bu teklif, MHP'nin de üzerinde mutabık kaldığı veya müzakere edip uzlaştığımız bir metin olacak. Dolayısıyla Meclis görüşmelerinde buna göre de işlem görecek. Bu değişiklikte cumhurbaşkanının, eğer seçilirse, partisiyle ilişiği devam edecek. Yapılan en önemli değişiklik budur. Mevcut anayasada 'partisiyle ilişiği kesiliyor' hükmü var. Bunun yerine partisiyle ilişiği devam edecek."