Ali Ağaoğlu, "Bugün Zekeriya Öz, yurt dışında kaçaksa ve vatan haini ise bunda bizim de katkımız var. Onlar da intikam için Bakırköy projemizi durdurdular" dedi.


agaoglu-maslak-1453-istanbul_9174Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin değerlendirmede bulundu. Paralel yapının Türk ekonomisini bozmak için organize şekilde girişimlerde bulunduğunu söyleyen Ağaoğlu, "Başta inşaat sektörü olmak üzere ekonomiyi durdurmaya çalıştılar. İş hayatını, yatırım yapmayı çekilmez hale getirdiler. Bürokrasinin birçok kilit noktasına adam yerleştirerek ekonominin gelişmesini engellediler" dedi.

İNTİKAM İÇİN YAPTILAR


Paralel yapıya 17-25 Aralık sürecinde en büyük zararı kendilerinin verdiğini, gözaltındayken eski savcı Zekeriya Öz'e tepki gösterdiğini ve basına verdikleri belgeler ile o dönemde bu yapıya en büyük darbeyi kendilerinin vurduğunu dile getiren Ağaoğlu, "Bu yüzden ofisime gelip 'Bu senin yanına kalmaz. Seni yaşatmayız' diyerek beni tehdit ettiler. Bugün eğer Zekeriya Öz, yurt dışında kaçaksa ve vatan haini ise bunda bizim de katkımız var. Bu adamların temiz olmadığını ilk biz söyledik. Onlar da intikam almak için Bakırköy'deki projemizi durdurdular ve yatırımlarımızın önünü kestiler" dedi.

YENİKÖY PROJESİ ENGELLENİYOR


55eb3bc5f018fbb8f8b3f361Mevcut projelerin yanında yeni yatırımlar konusunda da önlerinin kesildiğini söyleyen Ağaoğlu, "Ruhsat almak bugüne kadar hiç bu kadar sıkıntılı olmamıştı. Yılbaşında hazırlandığımız 4 proje vardı. Hepsinde de inanılmaz sıkıntılar çıkardılar. 2009'da Anıtlar Kurulundan onaylanan Yeniköy projem için 7 yıldır ruhsat alamıyorum” dedi.

DARBE GİRİŞİMİ SONRASI 25 MİLYONLUK SATIŞ


15 Temmuz akşamı ' Maslak 1453' projesininde bir basın toplantısı düzenlediklerini ve darbe grişimini o akşam öğrendiğini belirten Ağaoğlu, şunları söyledi: "Güvenlik görevlisi arkadaşlar kaçalım dedi. 'Hayır eve gidelim' dedim. Hiç de endişe etmedim. Olayın sıcaklığı geçince şantiyeye gitmeye başladım. Körfezli yatırımcıya olmak üzere 25 milyon liralık satış yaptım. 2 gün boyunca da Körfezli yatırımcılarla telefonda görüştüm. Hepsi bize ' Türkiye'ye güveniyoruz, yatırımlara devam edeceğiz' dedi."