Kuzey Ormanları Savunması grubu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) önünde Uskumruköy’deki  ağaç katliamını protesto etti.

Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıyer’deki Zekeriyaköy 1. Cadde - Kilyos Caddesi İmar Yolları Uygulama İnşaatı çalışması kapsamında ağaçlar kesilmişti. Büyük tepki çeken bu olay sonrasındaki protestolara bir yenisi daha eklendi. Kuzey Ormanları Savunması grubu, İBB önünde toplandı. Grup, ellerinde ‘Kuzey Düşerse İstanbul Düşer’ yazılı pankartı taşıdı. “İBB Sarıyer’den Elini Çek”,  “Kesme Yaşat, Kuzeyi Koru” sloganları atan grup adına açıklama da yapıldı.

 

“YÜZYILLIK AĞAÇLARA KIYDILAR”


Yapılan açıklamada, Sarıyer Belediyesi’nin ve bölgede yaşayanların bilgisi olmadan yüzyıllık ağaçlara kıyıldığı belirtildi. Yüzlerce ağacın da kesilmek için işaretlendiği belirtildi. Rant aşkı ile İstanbul’un kuzey bölümüne bir kent inşa edilmek istendiği vurgulandı ve bunun için yeni yolların açılmaya çalışıldığı vurgulandı. Ağaç kesiminin ekosistem dengesini de bozduğu ifade edilirken, bu girişimin derhal durdurulması istendi.