FETÖ Terör Örgütü’ne ihaleler yoluyla finans sağladığı gerekçesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sarıyer Belediyesi'ne soruşturma başlatıldığı yönündeki iddialara Belediye Başkanı Şükrü Genç açıklık getirdi. Başkan Genç, FETÖ’den tutuklu olan Erkan Karaaslan’dan Belediye’deki müfettiş incelemelerine kadar bir çok konuda Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.
sukru-genc-1FETÖ’den tutuklanan Erkan Karaaslan ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlattığı ileri sürülen Sarıyer Belediye Başkan Şükrü Genç konuştu. Sarıyer Posta’ya özel açıklamalarda bulunan Başkan Genç, iddiaları reddetmedi ancak, “Adli değil idari soruşturma.”dedi.

ADLİ DEĞİL İDARİ SORUŞTURMA

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Belediye’de müfettişler tarafından yapılan incelemelerin İçişleri Bakanlığı’nca yapıldığını belirtirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir soruşturması olmadığını belirtti. Başkan Genç, “Bu savcılığın yaptığı adli bir soruşturma değil. Müfettişler tarafından belediyemizde idari bir inceleme yapılıyor.”dedi.

ŞİKAYET, İHBAR OLAN HER KURUMDA İNCELEME YAPILIYOR

Yapılan incelemelerin normal olduğunu söyleyen Başkan Genç, şöyle devam etti: “Bu incelemeler çok normal! Şu anda bütün devlet kurumlarında, bu tür ihbarların şikayetlerin olduğu yerde bu çalışmalar yapılıyor. Müfettişlerde araştırma yapıyorlar. İstanbul’da Erkan Karaaslan’ın çalıştığı belediyelerin hepsinde var bu çalışma. Ama onun dışında diğer belediyelerde var mı bilmiyorum. Mahalli İdareler. İçişleri Bakanlığı araştırıyor. Onu özellikle belirteyim. Tekrar söylüyorum. Böyle bir araştırma yapılması çok normal. Bizde elimizdeki her türlü belgeyi sunduk onlara.”

sukru-genc-2MHP AKP HEPSİ VAR!

Erkan Kararslan’ın sadece Sarıyer Belediyesi ile değil Ak Partili ve MHP’li belediyelerle de çalıştığına dikkat çeken Başkan Genç, şunları kaydetti: “Şu anda kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bu adamın başarılı bir bürokrat olduğunu biliyoruz. Bürokratlıktan gelme. Bu adamın, bize, özellikle de mevzuat anlamında da, danışmanlık yaptığı bütün belediyelere, problemlerini çözme adına da çok ciddi hizmetleri var. CHP’li belediyeler değil, AKP’li ve MHP’li belediyelerde var.”

KİŞİSEL OLARAK İHTİMAL VERMİYORUM

Konuşmasında FETÖ’den tutuklu olan Erkan Karaaslan ile ilgili olarak incelemede yaptığını dile getiren Başkan Genç, “Bu arkadaşın böyle bir yapının içinde olduğuna ihtimal vermiyorum. Kişisel görüşüm. Ve zaten böyle bir problem varsa bizim çalışmayı sürdürmemiz mümkün değil. Varsa bize de söylesinler. Ben ailesi ve Avukatıyla da görüştüm. Avukatının bir isteği, bir ricası var. Bu olayı çok fazla dallanıp budaklandırmak istemiyorlar. Çünkü yani söylediğine göre, bu gerçek kısa sürede anlaşılacak. Ve suçsuzluğu çıkacak ortaya. Böyle bir dönemde suçlu muamelesi yapmak bence de doğru değil.”diye konuştu.

HİÇBİR ORGANIMIZDA GÖREVLİ DEĞİL

Erkan Karaaslan’ın SARBEL’le basına yansımasına da tepki gösteren Başkan Genç, “Erkan Karaaslan’ın şirket kurduğu yok! Bu şirket, bize zaten hibe edildi. Karaaslan'la alakası yok! O şirket şu anda Sarıyer Belediyesi’nin bazı eksikliklerini tamamlıyor. Bir sürü hizmetimizi SARBEL aracılığıyla yapıyoruz. Mesela eğitim alanında onlarla çalışıyoruz.  Karaaslan hiçbir organımızda görevli değil. Danışmanlığı dışında.” Açıklamalarında bulundu.

BİZİM BİR TANE DOĞRUMUZ VAR CUMHURİYET VE ATATÜRK!

FETÖ ile bağlantılı gösterilmesine sert tepki gösteren Başkan Genç, “Biz ne Fethullahçı olduk, ne de terör örgütünde olduk. Yıllardan beri, bu işin başından beri Fethullah olayına biz karşı çıktık. Bizim bir tane doğrumuz var. O da Türkiye Cumhuriyeti ve Mustafa Kemal Atatürk. Bitti bu kadar.”dedi.

FETÖ DEĞİL FETULLAH TERÖR ÖRGÜTÜ!

“Bu olayı çok fazla konuşmaya gerekiyor. Zamanla ortaya çıkacaktır.”diyen Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Birileri manipüle etmeye çalışıyor bu olayı. Öyle manipüle ettikleri gibi değil. Fethullah terör örgütü ya da diğer terör örgütleri, bunların saldırılarına karşı yapılması gereken tek bir yol var. Türkiye Cumhuriyeti Parlamenter Sistem ve Mustafa Kemal Atatürk kabul edilecek. Bütün siyasi partiler ortak hareket edecek. Gerisi yalan! Şu anda bir yerlerden olmayacak Fethullahçı çıkarmaya, Fethullahçı aramaya gerek yok. Ve ayrıca da FETÖ terör örgütü değil. Fethullah terör örgütü. Bunu da söylemeye çekinmesinler. Fethullah terör örgütü diyecekler. FETÖ dediğinde halkımız anlamıyor. Bu işin,zaten Fethullah’ın bu ülkeye günahı olduğunu biz biliyoruz.”

İLK BELEDİYE BASKININI BİZ YEDİK!

Başkan Genç, FETÖ ile ilgili olarak yıllar önce Ak Parti İl Başkanı’nı uyardığını da hatırlatırken, şunları anlattı: “Türkiye’de ilk belediye baskınını biz yedik. O belediye baskınını yapanlar kimlerdi. Fethullahçılar. Ben 2010 yılında dönemin Ak Parti İl Başkanı’na söyledim. Bu adamlarla bugün berabersiniz. Bu adamlar normal değil. Ne olacağı belirsiz bu adamların dedim. Ve aynen de oldu. O gün bize soruşturma açan savcı, onun yardımcısı, başsavcı, yargılayan iki hakim ve sürekli gelen 6 müfettiş toplam 10 kişi şu an tutuklu. Bunun nedenleri belli. Sarıyer bilinen bir yer.  O dönemde bize isnat etmeye çalıştıkları suçlar bugün hiç alakası olmayan şeyler. Hepsi ortada.”

BİZ DEVLETİMİZİ HER ZAMAN SEVDİK!

Görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığını belirten Başkan Genç,“Biz devletimizi her zaman sevdik. Devletin babalığında bize verilen her görevi vatandaşlarımıza yani devletin evlatlarına ulaştırabilmek konusunda, devleti en iyi temsil etmeye çalışıyoruz. Hukuk devleti olarak yasaları çok yakinen takip ediyoruz. Ve de bugün toplumda giderek artan ayrışmayı ortadan kaldırmak birlik beraberlik için çalışmalar yapıyoruz. Bütün bu çalışmalar içinde zaten her şey ortada. Biz yaşamın her alanında varız. İnsanları o alanın içine almaya çalışıyoruz. Sorumluluk alanımızda sorunsuz bir bölge yaratmaya çalışıyoruz. Topluma da en çok katkıyı sunmayı çalışıyoruz.”diye konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZİ BOZMAYIN”

Başkan Genç, sözlerini şöyle tamamladı: “Sarıyer halkına her zaman söylediğimi tekrar söylüyorum. Birlik beraberliğinizi bozmayın. Birlik beraberliğimizi en tepede tutacak şekilde çalışmalarımızı gösterelim. Çünkü Sarıyer insanının birlik beraberliği diğer bölgelere de olumlu yansıyacaktır, etkileyecektir. Çünkü Sarıyer insanının yeri her zaman farklıdır yaşamda. Çünkü Sarıyer’in farklı bir tarifi var toplum içinde. En huzurlu kent seçilmesindeki temel nedeni Sarıyer halkıdır.”