ADD Sarıyer Şubesi Başkanı Fahrettin Serdaroğlu, Mudanya Mütarekesi’nin 95’inci yıl dönümü dolayısıyla bir basın toplantısı düzenledi. Ulusal zafere giden tarihi süreci anlatan Serdaroğlu, “Ne demişti Mustafa Kemal, ‘Geldikleri gibi gidecekler.’ Ve ne oldu? Geldikleri gibi gittiler!” diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı’nı sona erdiren Mudanya Mütarekesi’nin 95’inci yıl dönümü dolayısıyla, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sarıyer Şubesi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, ADD Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu ve ADD Sarıyer Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. Burada bir açıklama yapan Fahrettin Serdaroğlu, Mudanya Mütarekesi’nin Kurtuluş Savaşı sonunda imzalanan ilk antlaşma olduğunu söyledi. Serdaroğlu, sonu ulusal zafere giden mütareke sürecini anlatarak: “Ne demişti Mustafa Kemal, ‘Geldikleri gibi gidecekler.’ Ve ne oldu? Geldikleri gibi gittiler!” diye konuştu.
“İNÖNÜ’YE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Mudanya Mütarekesi’nde Türkiye’yi, Batı Cephesi Komutanı İsmet İnönü’nün temsil ettiğini belirten Serdaroğlu, “Türkiye, Mudanya Mütarakesi ile 200 yıl sonra ilk kez bir antlaşmadan zaferle çıktı. İsmet İnönü, buradaki başarısından sonra TBMM tarafından Lozan Barış Görüşmelerine de temsilci olarak gönderildi. Burada ülkesine kazandırdıklarıyla Lozan kahramanı oldu. Bazı kesimlerin hadsiz eleştirileriyle şamar oğlanına çevirdikleri İsmet İnönü’ye şükranlarımı sunuyorum” dedi.