Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena yarın saat 16.30'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen açılacak.

 

Eski adıyla  Dolmabahçe, sonraki adıyla İnönü ve 2012 -2013 sezonun 33. haftasında faaliyetlerine son verilerek ilk kazma vurulduğunda da 'BJK İnönü Stadı' yeni adıyla kapılarını yarın açıyor.

AÇILIŞI ERDOĞAN YAPACAK


basbakan-erdogan-Beşiktaş'ın ve  Türkiye A Milli  Futbol Takımı'nın bir çok başarısına ve istenmese de zaman zaman hüznüne şahitlik eden  Beşiktaş'ın efsane stadı,  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış kurdelesini keseceği Vodafone Arena olarak kapılarını yarın yeniden açıyor.

1065 GÜNLÜK HASRET SONA ERİYOR


Beşiktaşlı taraftarların, "Çok Bekledik Be Abi!" sloganı ve hasretle beklediği,  Türkiye'nin ilk akıllı stadyumu Vodafone Arena'nın açılışını sabırsızlıkla bekleyenler, stat etrafında tur atıyor, geçmişi yad ediyorlar. 2012-2013 sezonunun 33. haftasındaki Gençerbirliği maçıyla İnönü Stadı'na veda eden  Beşiktaş, 1065 gün sonra Vodafone Arena ile evine dönüyor.

YAPIMI 2,5 YIL SÜRDÜ


Yapımı yaklaşık 2.5 yıl süren ve resmi açılışı yarın  Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek olan Vodafone Arena'nın faaliyete geçmesi, Beşiktaşlı taraftarları heyecanlandırıyor.

İLK MAÇ BURSASPOR'LA


Siyah beyazlılar, Spor Toto Süper Lig  Hasan Doğan Sezonu'nun 28. haftasında 11 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de  Bursaspor'la Vodafone Arena'daki ilk maçına çıkacak. Siyah beyazlı ekip kendi evindeki 2,5 yıllık taraftar özlemini de sonlandırmış olacak.

İLK GOLÜ SEBA ATMIŞTI


Vodafone Arena'ya çıkacak ilk teknik adam Şenol Güneş ve oyuncularının heyecanının da doruk noktada olduğu belirtiliyor.  Dolmabahçe ve daha sonraki adıyla İnönü Stadı'nın ilk golünü Beşiktaş'ın eski futbolcusu ve efsane başkanı  Süleyman Seba atmıştı. Yeni stadın ilk golünü atarak tarihe geçecek oyuncunun kim olacağı da merak konusu oldu.

İLK RESMİ DÜDÜĞÜ BARIŞ ŞİMŞEK ÇALACAK


Vodafone Arena'da ilk resmi düdük ise hakem  Barış Şimşek tarafından çalınacak. Şimşek'in yardımcılıklarını  Uygar Bebek ve  Mehmet Metin yapacak.  Serdar Diyadin ise dördüncü hakem olacak.