Cuma çıkışı gazetecilere konuşan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terör olaylarıyla ilgili 90'lı yıllar hatırlatması yaparak, koalisyon mesajı verdi. Gül: “En fazla oyu alanlar oturup anlaşmalı” ifadelerini kullandı.


11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı çıkışı gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Gül, terör olaylarına ilişkin olarak "90'larda yaşananların tekrar yaşanmasının hiçbir faydası olmadığı kanaatindeyim." dedi. Partilere koalisyon mesajı verdi. AK Parti ve CHP'yi kastederek "En fazla oyu alanlar oturup anlaşmalı" dedi.

Gül: En Fazla Oyu Alan Oturup Anlaşsın


Koalisyon tartışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Gül, “Türkiye'de güçlü hükümete ihtiyaç var. Hep bunu tavsiye ettim. Tecrübelerime dayanak etrafımızda böyle yangın varken, içeride bu acılı durumu yaşarken birinci öncelik Türkiye'de güçlü hükümet kurulmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. En fazla oyu alanlar oturup anlaşmalı. Almanya'da nasıl oluyor. Güçlü partiler oturup konuşuyor. Türkiye'de de güçlü bir hükümetin kurulmasının bugünkü ortam için doğru olduğu kanaatindeyim” dedi.

90'lı Yıllar Hatırlaması


Gül konuşmasına şu sözlerle devam etti: "Asker sivil herkesin acısını çok derinden hissediyorum. Türkiye'nin bu kadar olup bitenlerden ders aldıktan sonra bu günleri tekrar yaşıyor olmasından büyük bir üzüntü duyuyorum. Herkesin dayanışma içinde olması tek arzum. 90'larda yaşananların tekrar yaşanmasının hiçbir faydası olmadığı kanaatindeyim. Türkiye'nin tekrar 20 sene önce denediklerini deniyor duruma düşmesinin hiçbir fayda getirmeyeceği fikrindeyim.”

Dokunulmazlıkların Kaldırılması


Gül, “Bunları daha önce söyledim. 1990'larda bunlar oldu. Bir işe yaramadı. Terörle mücadele ayrı bir şey. Teröriste fırsat vermemek terörle mücadelenin en önemli unsurlarından biri" dedi.