Sarıyer’in Kilyos Mahallesi’nde bulunan ve doğada gün geçtikçe yok olma tehlikesi altında olan kum zambaklarını koruma altına almak için farkındalık yaratmak amacıyla geleneksel olarak düzenlenen Kum Zambakları Festivali başladı. Sarıyer Belediyesi ve Kilyos Çevre ve Kültür Derneği’nin katkıları düzenlenen ve bu yıl Sarıyer Rotary Kulübü sponsorluğunda gerçekleştirilen 4. Kilyos Kum Zambakları Festivali’nin açılış töreni Kilyos Meydanı’nda gerçekleşti.

Festivale ilgi yoğundu


Mikrokredi desteği alan kadınların el emeklerini sundukları sergi, resim sergisi, sinevizyon ve sinema gösterilerinin yer aldığı 5-7 Eylül tarihleri arasında devam eden Kilyos Kum Zambakları Festivali’nin açılış törenine Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, Meclis Üyesi Salih Akıncı, Sarıyer Rotary Kulübü Başkanı Ali Osman Taşlıca, Kilyos Muhtarı Ahmet Turgut Serdarlı ve çok sayıda Sarıyerli katıldı.

Kum Zambakları Festivali’ni uluslar arası platforma taşımayı amaçladıklarının altını çizen Kilyos Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Güler Sönmez, “Kum Zambakları, nesli tükenen, koruma altına alınması gereken bir kumul endemiğidir. Sarıyer Belediyesi’nin destekleri ile kumul endemikleri müzesini açmayı amaçlıyoruz. Bu sayede son kalan kum zambaklarımızı daha iyi koruma altına alabileceğiz” dedi.

Belediye olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız


Doğanın korunmasında duyarlılık gösteren Sarıyerlilerin katıldığı açılışta konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, kum zambaklarının korunması için mücadele eden herkese teşekkür etti.  3.Köprü çalışması başta olmak üzere gün geçtikçe tahrip edilen doğa katliamına dikkat çeken Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Erdem, “Ülkemizde ve hatta Sarıyer’de son dönemde hızla doğa katliamları çoğalıyor ve ağaçlar kesiliyor, köprüler gibi birçok şey bahane edilerek tabiat ana yok ediliyor. Tabiatımızın bir parçası olan ve nesli tükenen kum zambaklarına sahip çıkmak bu noktada çok önemli. Doğaya ve tabiata sahip çıktığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sarıyer Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi sonuna kadar yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.