Sarıyer Belediyesi’nin her yıl düzenlediği “Edebiyat Günleri”nin 4.’sü 15 Mayıs’ta Sarıyer Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda çeşitli etkinliklerle düzenlenecek.


Sarıyer Belediyesi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği “Edebiyat Günleri” bu yıl da yine dolu dolu geliyor.  Etkinlikte edebiyat ve medya dünyasının ünlü isimlerinin yanı sıra, usta kalemler de yer alacak. Etkinlik alanı bu 3 gün boyunca imza günleri, söyleşiler, şiir teknesi ve konserlerle renkli görüntülere sahne olacak.

Beyaz Martı Onur Ödülü Zülfü Livaneli’ye


4. Edebiyat Günleri2Geçen sene ilk olarak, yakın zaman önce aramızdan ayrılan Türk edebiyatının usta çınarı Yaşar Kemal’e verilen “Beyaz Martı Onur Ödülü”, bu sene ünlü ve yönetmen, Zülfü Livaneli’ye verilecek. Beyaz Martı Onur Ödülü’nün ilk kez Yaşar Kemal’e verilmesi ve bu ödülün usta çınarın yaşamını yitirmeden önce aldığı son ödül olması nedeniyle büyük önem taşıyor.

Ünlü isimler sevenleriyle buluşacak


“Sarıyer Edebiyat Günleri” bu yıl, Emre Kongar, Sinan Meydan, Füsun Önal, Ayşe Kulin, Üstün Dökmen, Müjdat Gezen, Erkan Can, Fikret Bila, Altan Erkekli, Pelin Batu, Çiğdem Anad ve Irmak Zileli gibi isimleri okur ve sevenleriyle buluşturacak.

Şiirler boğaza karşı okunacak


Edebiyat Günleri çerçevesinde ilk iki gün boğazda şiir keyfi yaşanacak. Etkinlik boyunca her gün şiir teknesi kaldırılarak şiirler boğaza karşı okunacak. İlk gün konuğu Şair Taner Cindoruk ve Oyuncu Caner Cindoruk olacak. İkinci günde ise Selahattin Yolgiden programda yer alacak.

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda da etkinliğe renk katan Sarıyerli yazar ve şairler 15-16-17 Mayıs’ta Kireçburnu Haydar Aliyev Parkı’nda okuyucularıyla buluşup, kitaplarını imzalayacaklar.