Dünyanın inşa halindeki en büyük havalimanı olan İstanbul 3. Havalimanının açılış tarihi açıklandı. Tarih Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününe denk getirildi.


 

İGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, havalimanının açılışının 2018'in ilk çeyreğine yetiştirmek istediklerini daha önce belirttiklerini anımsatarak, "Ancak Sayın Bakanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününün 26 Şubat olduğunu belirterek, 26 Şubat 2018 tarihine havalimanını yetiştirmemizi istedi. Biz de çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz. Şu anda havalimanının ilk etabının yüzde 15'i tamamlandı" diye konuştu.

26 Şubat 2018'de bitecek


Bu süre 2018'in sonuna doğru bitecek olmasına rağmen, A380 uçaklarının dahi iniş yapabileceği uzunluktaki ilk 2 pist, ana yolcu terminali, 18 bin araçlık otopark, destek tesisleri, 311 adetlik uçak park alanlarından oluşan birinci faz 26 Şubat 2018'e yetişecek şekilde hummalı bir çalışma var.

İsmi Recep Tayyip Erdoğan olacak


Açılış tarihinin belirlenmesinin ardından büyük bir ihtimalle açılırken adı da Recep Tayyip Erdoğan Havalimanı olacak gibi görünüyor.