ANAR, Gezici ve Metropoll araştırma şirketlerinin yaptığı 3 ayrı ankete göre; 1 Kasım'daki seçimlerde, 7 Haziran'dan farklı bir sonuç beklenmiyor.

YSK'nın erken seçim kararı açıklamasının ardından, araştırma şirketleri de partilerin oy oranlarını bir bir açıklamaya başladı. ANAR, Gezici ve Metropoll araştırma şirketlerinin yaptığı 3 ayrı ankete göre, 1 Kasım'daki seçimlerde, 7 Haziran Seçimleri'nin sonuçlarından çok da farklı bir sonuç beklenmiyor.

HAZIRLIKLAR BAŞLADI

AK Parti hükümeti kuramayınca, Yüksek Seçim KuruluCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği gibi 1 Kasım'da erken seçime gidileceğini açıkladı. Hükümet kurma görevi verilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim kabinesindeki isimleri belirlemek için milletvekillerine teklifler götürdü cevaplar için saat 18.00 bekleniyor. Partiler de seçim için hazırlıklara başladı.

TABLO AYNI DURUMDA

Öte yandan araştırma şirketleri de tekrar partilerin oy oranlarıyla ilgili anketler yayınlıyor. 3 ayrı anket şirketinin verdiği bilgiliye göre 1 Kasım'da yapılacak erken seçimde, 7 Haziran'da seçimlerinde alınan sonuçlardan çok da farklı bir tablo beklenmiyor.

ANAR: UZUN YILLAR TEK PARTİ İKTİDARI YAŞANMAYACAK

AK Parti'ye yakınlığıyla tanınan Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ANAR) sahibi İbrahim UsluCNN Türk'teki canlı yayında Türkiye'de uzun yıllar bir daha 'tek parti iktidarı' yaşanmayacağını ve koalisyonların Türkiye'yi yöneteceğini öngördü.

"Güneydoğu'da yaşanan terör HDP'yi tehdit etmiyor." Diyen Uslu, AK Part'nin yüzde 30 olan Diyarbakır'daki oyunun bomba patladıktan sonra yüzde 14'lere düştüğünü açıkladı.

GEZİCİ: TABLO DEĞİŞMEYECEK

1 Kasım'daki seçimde tablonun çok fazla değişmeyeceğini açıklayan şirketlerden biri de Gezici Araştırma Şirketi. Şirketin sahibi Murat Gezici, Samanyolu Haber Tv'de katıldığı Demokrasi Nöbeti programında yaptıkları son anketten çıkan sonuçları açıkladı.

Gezici Araştırma'nın anketine göre, AK Parti yüzde 39.2, CHP yüzde 26.4, MHP yüzde 16.2 ve HDP yüzde 14.1 oy aldı. HDP oy verenlerin yüzde 97'si tekrar HDP'ye oy vereceğini söylüyor. MHP oy verenlerin de yüzde 75 tekrar MHP'ye vereceğini söylüyor.