Türkiye’de kanser tedavisinde kullanılan ancak piyasada bulunmayan ilaçların internette fahiş fiyata satıldığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Manisa Eczacılar Odası Başkanı Devrim Bali, detayları paylaştı. Meme kanseri tedavinde kullanılan 29 liralık ilacın internetten 400-500 TL arasında satıldığını kaydeden Bali, bunun tehlikelerine dikkat çekti. Kaçak olarak sokulan ilaçların ölümcül etki oluşturabileceğini kaydeden Bali, uyarılarda bulundu. Bali, “İnternette satışa sunulan 10 ilaçtan 8’i sahte ve merdiven altı olarak üretiliyor. Sağlığı tehlikeye atıyor ve yüksek fiyatlarla satılıyor. Mecbur kalan hastalar bu yola başvurabiliyor ancak ölümcül sonuçlarla karşılaşılabiliyor” dedi.

“İTHAL BİR İLAÇLA İLGİLİ SORUN ÇÖZÜLMEDİ”


Bali, özellikle Türkiye’de piyasada bulunamayan bazı kanser ilaçlarının internetten satıldığının altını çizdi. Bali, “Meme kanserinin tedavisinde kullanılan bir ilacın teminiyle ilgili sorun var. İthal olduğu için o sorun henüz çözülmedi. İnternetten bunun kutusunu 400 TL’ye satıyorlar” ifadelerini kullandı.